Emeklilikte Yaşa Takılanlar Müjde! Son Dakika Gelişmesi Yaşandı! EYT Yasası Çıktı Mı? Son Gelişmeler Nelerdir?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Müjde! Son Dakika Gelişmesi Yaşandı! EYT Yasası Çıktı Mı? Son Gelişmeler Nelerdir?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Müjde Geldi! Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldığı günden itibaren Emeklilikte Yaşa Takılanların konusu gündeme geldi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar İçin Müjde Geldi! Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldığı günden itibaren Emeklilikte Yaşa Takılanların konusu gündeme geldi. Prim ve gün şartlarını tamamlamış olanlar fakat yaşı gelmediğinden dolayı emekli olmayanlar için yasa teklifiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz aylara baktığımızda hükümet tarafından yapılan açıklamalarda EYT konusuyla ilgili henüz bir çalışma yapılmadığı ifade edildi.

EYT Yasası Çıktı Mı? Bugün Çıkarsa Kimler Emekli Olacak? 

Emeklilikte Yaşa Takılan kişiler tarafından 2020 yıl sonuna doğru EYT konusunda hükümet kanadından bir adım gelip gelmeyeceği merak edilmektedir. Hükümet tarafından yapılan son açıklamalarda EYT konusuyla alakalı henüz bir çalışmanın olup olmadığı ve önümüzdeki süreçte de düşünülmediği açıklanmıştı. TBMM tarafından yapılan açıklamanın ardından emeklilikte yaşa takılanlar için herhangi bir çalışma yapılmadığı düşünülmekteydi.

TBMM’de Son EYT Çalışmalarında Durum Ne?

 Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasının hemen ardından emeklilikte yaşa takılanlar için yeni kanun teklifleri gelmeye başlandı. Bu durumda hükümetin ne düşündüğü oldukça önemli. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda EYT konusunda herhangi bir çalışma olmadığı ileriki zamanda da olup olmayacağı konusunda açıklama yapılmadı.

Bugün EYT Yasası Çıksa Kimler Emekli Olacak?

Emeklilikte yaşa takılan kişilerin ortak sorunu yaş sorunu olmuştur. 1999 yılı öncesinde iş hayatına başlayan kişilerin hepsini etkileyen ve bu kapsamda emekli olmak isteyenlerin belirli bir yaşa gelme şartı aranıyor. Emeklilikte yaşa takılanlar yaş şartının eski sisteme göre olmasını istiyor. Bu düzenlemenin gelmesi halinde EYT’liler emekli olabilecek.

EYT Nasıl Hesaplanmakta?

EYT’li vatandaşlar için eğer düzenleme yapılırsa emeklilik yaşı hesaplaması kadınlar için 20, erkekler için ise 25 yıl sigortalı şartı olma şartı aranırken 5000 prim günü olma şartı aranmaktadır. Bu şartlar sağlansa da 1999 tarihinden önce işe giren vatandaşlar emekli olabilecekler.

EYT’liler İçin Yeni Bir Formül Var Mı?

EYT’liler için hükümet tarafından henüz bir açıklama gelmedi. İlerleyen günlerde yeni bir açıklama geldiği takdirde www.sondakika7.com olarak sizlere bilgi vereceğiz. Bizi takipte kalarak siz de bilgi sahibi olabilirsiniz.

Peki, sizce emeklilik yaşı kaç olmalı? EYT Yasa teklifi ne zaman gelmeli? Görüş ve önerilerinizi yorum kısmından bizlere bildirebilirsiniz. Bizi takipte kalın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.