SGK’dan Beklenen Duyuru Yapıldı: Erken Emeklilik Geliyor! BAĞ-KUR İhya Başvurusu Nasıl Yapılır? 1 Aralık’ta Başlayan Başvuruları Kaçırmayın!

SGK’dan Beklenen Duyuru Yapıldı: Erken Emeklilik Geliyor! BAĞ-KUR İhya Başvurusu Nasıl Yapılır? 1 Aralık’ta Başlayan Başvuruları Kaçırmayın!

Milyonlarca çalışan kişi, erken emekliliğin yollarını arıyor. Son olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yaptığı açıklama doğrultusunda vatandaşlara erken emeklilik müjdesi verildi. Bağ-Kur sigortalılar başta olmak üzere ihya başvurusu yapan kişiler için erken emekli olma yolu açılıyor. 1 Aralık tarihinden itibaren başlayan başvuralar için hangi şartlar gerekli? Bağ-Kur İhya başvurusu nasıl yapılır? İşte tüm detaylar…

Çalışan milyonlarca vatandaş, bir an önce emekli olmanın hayallerini kuruyor. Erken emeklilik için gereken şartları araştıran çalışanlar, Bağ-Kur ihya başvuruları ile ilgili gelen açıklamalarla heyecanlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamaya göre, Bağ-Kur sigortalılar başta olmak üzere primini kendi ödeyenler için erken emeklilik yolu açılıyor.

TBMM’de yapılan görüşmeler sonucunda borç yapılandırma teklifi geçerek çalışan vatandaşlara umut olmuştu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, borçları silinerek hizmet süreleri dondurulan kişiler, ihya fırsatından yararlanabilecek. 1 Aralık tarihi itibariyle başlayan ihya başvuruları e-devlet sistemi üzerinden yapılabilecek.

3 Ayda Bir Ödeme Yapılacak

İhya başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar, SGK Müdürlükleri’nden veya e-devlet sistemi üzerinden SGK’nın sayfasına girerek başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvurular sonrasında ödemeler 3 ayda bir olarak yapılacak. Ödenecek tutarın tamamı 2021 Mart ayı itibariyle tamamlanırsa, kişinin sigortası yeniden geçerli hale gelecek. Ardından yapılacak olan prim ödemeleri ise asgari ücret miktarında yapılacak. Ayrıca vefat eden kişilerin yakınları da SGK üzerinden ihya başvurusu yaparak ödeme alabilecek.

Son Başvuru Tarihi 1 Şubat

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından erken emeklilik yolunu açan ihya başvuruları, birçok vatandaş için umut oldu. Erken emekliliğin yollarını araştıran çalışanlar, ihya başvurularının hangi tarihlerde yapılacağını merak ediyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Aralık tarihinde başvurular başlayacak. Erken emeklilik için ihya başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar, İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek. Bu sayede başta Bağ-Kur sigortalılar olmak üzere birçok vatandaşa erken emeklilik yolu açılmış olacak. İhya başvuruları için son tarih ise 1 Şubat 2021 olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.