SSK, SGK, Bağkur ve Emekli sandığı emeklilerine kötü haber! Maaşlardan kesinti yapılacak! Emekli maaşları ne kadar düşecek?

SSK, SGK, Bağkur ve Emekli sandığı emeklilerine kötü haber! Maaşlardan kesinti yapılacak! Emekli maaşları ne kadar düşecek?

SSK, SGK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerini yakından ilgilendiren karar hayata geçti. Emeklilerin maaşlarından yapılacak kesinti oranı belli oldu. Emekli maaşları ne kadar düşecek?

SSK, SGK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerini üzen kötü haber geldi. Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendirecek maaş açıklaması, emekliler tarafından hayal kırıklığı ile karşılandı. Emekli maaşları üzerinde yapılan bir planlama sonrasında emekli maaşlarında yüzde 7.2 oranında bir düşüşün yaşanması söz konusu. Bu kararın yürürlüğe girmesi geçim sıkıntısı yaşayan ve ekonomik açıdan zor günler yaşayan emekliler için yeni risklerin ortaya çıkması anlamına geliyor.

Emekli maaşlarında yapılacak olan düşüşün bu süreçte herhangi bir statü fark etmeden gerçekleşeceğinin açıklanması da ortaya çıkan endişeyi bir kat daha artırdı. Emeklilik milyonlarca çalışanın en büyük hayali. Emeklilikte rahat bir yaşam sürmek, ikinci bir işte çalışmaya devam etmeden geçimi sürdürmek gerekiyor. Bu süreçte günümüzde emeklilerin büyük bir kısmı yeni bir işte çalışmaya devam ediyorlar. Bu geçim endişesinin yaşanması sebebiyle kaynaklanıyor.

Emekli Olduktan Sonra Çalışmaya Devam Etmek Bir Risk Mi?

Vatandaşlar emeklilik hayali kurarken, bir yandan emeklilerin yaşamış oldukları geçim sıkıntıları göz önünde bulundurulduğu zaman çalışma hayatına devam edip edemeyecekleri, yeni bir iş bulup maddi açıdan rahatlayıp rahatlayamayacaklarını merak ediyorlar.

Normal şartlarda emekli bir kişininin yeni bir işte çalışması emekli aylığı üzerinden bir kesintinin yaşanmasına neden oluyor. Ancak bu durumu engellemek için SGDP adı altında gelişen bir primin ödemesinin gerçekleştirilmesi gerekiyor.

SGDP Ne Anlama Geliyor?

Sosyal güvenlik destek primi kısaltması olarak ifade edilmektedir. Bu çalışma hayatını sonlandırı emekli olmaya hak kazanacak olan vatandaşların emekli aylıklarından yapılan kesintileri bünyesinde barındırmaktadır.

Emekli olan vatandaşların, emekli aylıklarından belirli oranlarda kesintilerinin yapılmasının ardından kamu kurumlarında görevlerinde devam etme hakları bulunmaktadır. Hem işçi olarak hayatlarına devam eden vatandaşlar aynı zamanda çalışma hayatlarına da devam edebilirler. Alınan ücretlerden birtakım kesintiler yapılabilir.

Emekli Maaşlarında Ne Kadar Kesinti Yapılacak?

Emekli olduğu halde işçi olarak çalışma hayatına devam eden bir vatandaşın maaşında yapılacak kesinti oranı belli oldu. Bu oran yüzde 7.5 olarak belirlendi. Toplam yüzde 22.5 ve 2 vadeli olarak sigorta kolu içerisinde toplam yüzde 32 oranında bir kesintinin yapılabileceğinin altı çizildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.