SSK, SGK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin yüzünü güldüren açıklama! Aile yardımı, prim ödemeleri, indirim ve yeni haklar hakkında şok gelişmeler...

SSK, SGK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin yüzünü güldüren açıklama! Aile yardımı, prim ödemeleri, indirim ve yeni haklar hakkında şok gelişmeler...

Emekliler Kasım ayında yapılacak olan KPDK toplantısına kilitlendiler. Bununla birlikte emeklilerin heyecanla bekledikleri primler, sosyal haklar ve aile yardımı gibi ödemeler hakında da bir karar verilmesi bekleniyor. Bu süreçte emeklilerin taleplerinin yerine getirilip getirilmeyeceği merak konusu oldu. İşte detaylar!

Milyonlarca emekli için heyecanlandıran intibak zammı sürecinde yaşanan gelişmeler son derece merak konusu oldu. Özellikle Kasım ayı içerisinde uzun zamandır beklenen kamu personeli danışma toplantısından çıkacak sonuçlar ve bu toplantıda ele alınacak konular merak ediliyor. Bununla birlikte emekliler bu kapsamda uzun süredir intibak zammı hakkında alınması gereken ve beklenen kararların nihayete erdirileceğini düşünüyorlar. Emeklilerin gözü yapılacak olan KPDK toplantısına çevrildi. Bu toplantıda görüşülecek detayların maaşlara nasıl yansıyacağı en çok merak edilen konulardan birisi oldu. Her yıl yapılan kamu personeli danışma kurulu toplantılarının bu yıl kasım ayında gerçekleştirilmesi bekleniyor. Toplantının gündem maddeleri, emeklilerin çok uzun süredir bekledikleri taleplerden oluşması ve durumun sonunda olumlu bir sonuca bağlanabileceği ihtimali olarak açıklandı.

Emeklilerin Talepleri Neler?

  • Emeklilerin bu süreçte şimdiye kadar çözüme kavuşturulmasının istendiği 5 farklı konu bulunuyor. Peki bu talepler ve beklentiler neler?
  • Emekliler kendilerine de çalışanlarda olduğu gibi aile yardımı verilmesini istiyorlar.
  • Emekliler yaş sınırına takılmadan toplu taşıma araçlarından ücretsiz hizmet almak istiyorlar.
  • Aynı unvan ve kadroda çalışanlar ancak kurum farkından dolayı farklı maaş alan kişilerin ek ödemeler alarak bu süreçte gerekli eşitliğin sağlanması bekleniyor.
  • Emekli olan kişilerin eğitim ve dinlenme tesisleri içerisinde alacakları hizmetlerden yüzde 50 oranında indirim alabilmeleri isteniyor.
  • Emekli olabilmek için tüm şartları sağlayan ancak yaş sınırına takılanların, kendi istekleri dahilinde genel sağlık sigortası haklarından faydalanmaları gibi talepleri bulunmaktadır.

Prim Ödemeleri Hakkında Yeni Gelişme!

İstihdam paketinin yapılacak toplantıda görüşülmesinin ardından özellikle Bağkur kapsamında olan kişilerin genel sağlık sigorta prim borçlarının akıbeti merak konusu haline gelmişti. Yapılan değerlendirmeler sırasında yapılandırılması beklenen sosyal güvenlik alacaklarının toplam miktarı 165 milyar lira oldu. Esnaf, çiftçi ve daha pek çok çalışan için bu borçların ödenmesi noktasında bazı fırsatlar getirildi. Yeni düzenlemelerle birlikte bu fırsatların kapsamının da genişletilmesi bekleniyor. Meclise sunulacak olan yasa teklifinin detaylarında da yeni imkanların getirilmesi bekleniyor. Bu durumda iki ay içerisinde ödemeyenler ve yapılandırmayanların borçları silinecek ve o dönemlere ait olan sigorta süreci de dondurulmuş olacak. Ancak Şubat ayına kadar ödeme yapmayı planlayanlar sadece ana parayı ve aynı zamanda enflasyon farkını ödeyecekler. Sigorta süreleri de işleme alınmış olacak. 60 günden fazla prim borcunun olmaması durumunda ise ilk taksit ödemesi yapıldığı anda GSS prim haklarından yararlanmaları mümkün olabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.