Tüm Maaşlara 450 TL Zam Müjdesi! Emekli Sandığı, Bağkur ve Memurlar İçin Müjdeli Zam Haberi!

Tüm Maaşlara 450 TL Zam Müjdesi! Emekli Sandığı, Bağkur ve Memurlar İçin Müjdeli Zam Haberi!

Ekonomik sıkıntıların arttığı ve vatandaşın zor durumlara girdiği bu pandemi sürecinde SGK, SSK, Bağkur, emekli sandığı, memur herkesi ilgilendiren güzel gelişmeler de beraberinde geliyor.

Askerlik borçlanması için yapılması gerekenleri vatandaşların eksiksiz bir biçimde yapması gerekmektedir. Askerlik şubelerine giderek ve verilen formları doldurarak bu formları tamamlamak yeterli olacaktır. Vatandaşlar askerlik yaptıkları süre kadar borçlanma hakkına sahip olacağı unutulmamalıdır. 4A statüsü ile istihdam eden vatandaşların başvuruları en son çalıştıkları iş yerlerinin yer aldığı sosyal güvenlik il ve merkez müdürlüklerine giderek yapması gerekmektedir. 

Vatandaşın yazılı talepte bulunmasının ardından maaşında 450 TL’ye varan bir zam gerçekleşeceği duyuruldu. Aynı zamanda yazılı talepte bulunan kişinin borçlanmadan faydalanabilmesi için belirli şartları da yerine getiriyor olması gerekmekte. Vatandaşların kafasında soru işaretleri bırakan bir başka konu ise emeklilik yapı gelmeden SSK ya da Bağkur prim ödemelerinin geri alınabilecek olup olmaması.

Toplu Prim Ödemeleri Geri Alınabilecek Mi?

Vatandaşların merakla soruşturduğu bir diğer önemli konu ise SGK kapsamında ödenen toplu prim ödemelerinin geri alınıp alınmayacağı konusu. SGK bünyesine giden ve başvuru yapan vatandaşlar şartların yerine getirilmesi doğrultusunda ödemeleri geri alabilmekte. Ancak her ne kadar başvursalar da yaş şartını yerine getirmeyen vatandaşlar ödemeleri geri alamayacaklar. Vatandaşların ödeme alabilmesi için yaş şartları yerine gelmesi durumunda çalışma hayatına devam ederek eksik kalan prim ödemelerini o şekilde geri alabilecek. 

Erken Emekli Olma Fırsatı!

Erkeklerde askerlik borçlanması önemli bir rol oynamakta. Askerlik borçlanması ile birlikte ortalama 1 veya 2 yıl erken emekli olma fırsatları doğuyor. Borçlanma, erkeklerin askere gitmeden önce sigortalı bir şekilde çalıştıkları ve çalışmaya devam ettikleri süre zarfında askere gittiklerinde geçerli olmakta. Ancak önemli noktalardan bahsetmek gerekirse: erkeklerin askerlik sürecinde iş yerlerinden sigorta prim ödemelerine devam etmemesi gerekir.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.