Tüm Sigortalıları İlgilendiriyor! Erken Emeklilik Fırsatı! 53 Yaşında Emekli Olabilmek İçin Ne Yapılması Gerekir?

Tüm Sigortalıları İlgilendiriyor! Erken Emeklilik Fırsatı! 53 Yaşında Emekli Olabilmek İçin Ne Yapılması Gerekir?

Emeklilik şartlarında en kritik nokta vatandaşın işe ne kadar erken başladığı sorunsalı. Çok daha erken iş hayatına başlamış vatandaşlar için emeklilik yaşı çok düşük olabiliyor. Bu durumda olan vatandaşlar için emeklilik işlemlerinde gerekenleri sizler için derledik…

1999 tarihinden önce işe başlamış olmak emekliliğe erken ulaşmanızı sağlayabilmekte. İşe başlama tarihi, 1999’dan bile önce ise vatandaşlar emeklilikte yaşa takılmadan emekli olma haklarına sahip olabiliyor. 

53 Yaşında Emekli Olmak, Şartları Neler?

Son dakika 7 yazarı ve SGK uzmanı Pakize Yozgat, sorulan soruları yanıtlarken bir vatandaşın detaylı bir şekilde sorduğu soruya cevap olarak 53 yaşında emekli olabileceğini söyledi. 5 Aralık 1977 doğumlu, evli ve iki çocuk sahibi sigortalıyım. SSK başlangıç tarihim 3 Haziran 1996. Toplam 5900 gün prim ödemem var. Ne zaman emekli olabilirim? Şeklinde gelen soruya Sarısı, “Emekli olmak için 20 yıl sigortalılık süresi, 5900 gün prim ve 53 yaş şartlarına tabisiniz. Priminiz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de 53 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.” yanıtını verdi. Bu da vatandaşların emeklilikleri hakkında önemli bir nokta olabilir.

Elbette ki kadın ve erkeklerin emeklilik yaşlarını belirleyen en önemli kısım işe başlangıç tarihleri, bir diğer değişle SSK başlangıç tarihleri olmakta. Ancak diğer yandan emeklilik yaşı askerlik borçlanması veya doğum borçlanması gibi avantajlarla da düşürülebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum