Vodafone, Turkcell, Türk Telekom özel numara ile arama! Gizli numara ile arama nasıl yapılır?

Vodafone, Turkcell, Türk Telekom özel numara ile arama! Gizli numara ile arama nasıl yapılır?

Her operatörde ve her telefonda geçerli olan özel numara ile arama detaylarını derledik. İşte Hem telefonda hem de operatör üzerinden özel numara ayarı nasıl yapılır sorusunun cevabı...

Kullandığımız telefonlar itibariyle içerisinde birçok özellik barındırıyor. Karşıdaki kişiye sms atarak veya arama yaparak iletişime geçebiliyoruz. Ancak bu tarz iletişim seçeneklerinin karşı tarafa gözükmesini istemiyorsanız veya gizlemek istiyorsanız bunun için de birçok seçenek bulunuyor. Aşağıda vermiş olduğumuz detayları ve talimatlar aracılığıyla siz de bulunduğunuz telefon ve operatör itibariyle numaranızı karşı tarafa gözükmesini engelleyebilir ve gizleyebilirsiniz. Bu şekilde anonim olarak kalabilirsiniz. Tüm operatörlerde aynı şekilde uygulanabilen bu özelliği aslında kullanması ve aktif etmesi çok basit.  

Turkcell, Vodafone, Türk Telekom, telefon numarası nasıl gizlenir?

gizli-numaradan-arama-001.jpg

Numara gizleme ve karşı tarafa gözükmemesi gibi soruları birçok kullanıcı araştırmaya devam ediyor. Bu sorunun cevabının aslında basit olduğunu ancak veirlen bilgiler nedeniyle ortada karışıklıkların olduğunu görmekteyiz. Dolayısıyla sizlere burada Turkcell, Vodafone, Türk Telekom operatörlerinde geçerli olan ve uygulanabilen bir yöntemi detaylı bir şekilde anlatacağız.

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom ile #31# Yaparak Arayın

Farklı operatör veya telefon modelleri için uygulayacağınız yöntem aynıdır. Gizli arama yapmak için en basit yöntem numaranın önüne #31# eklemektir. Arayacağınız numaranın önüne #31# ekleyerek numaranızı gizleyebilir ve karşı tarafa numaranızın gözükmesini engelleyebilirsiniz. Dolayısıyla karşı tarafa numaranız özel numara veya gizli numara olarak görünür. Yapmanız gereken tek şey numara önüne eklemek olacak yani göstermek gerekirse: #31#0505.... şeklinde yazarak arama yapabilirsiniz. 

Telefon ayarlarından numara gizleme nasıl yapılır?

galaxy-s6-arama1.jpg

Yukarıda gösterdiğimiz yöntem operatörlerin kullanıcılara sunduğu bir özelliktir. Ancak bu uygulamayı telefon ayarlarından da yapabilirsiniz. Her telefon modeli için geçerli olan bu yöntem herhangi bir kod kullanmanızı gerektirmez. Direkt olarak ayarlardan numara gizleme yapabiliyorsunuz. Uygulamanız gereken adımlar ise aşağıdaki gibidir. 

IOS kullanıcıları telefon ayarlarından numaranızı gizlemek için öncelikle Ayarlar kısmına girip buradan Telefon sekmesine giriş yapması gerekiyor. Daha sonra bu kısımda Numaramı Göster seçeneğine tıklayıp, gizmele yapabilirsiniz.  

Eğer Android işletim sistemine sahip bir telefon sahibiyseniz Ayarlar kısmına girip buradan Diğer Ayarlar sekmesine tıklamanız gerekiyor. Daha sonra Arayan Kimliğimi Göster kısmına tıklayarak karşınıza çıkacak adımları geçip numaranızı kolay bir şekilde gizleyebilirsiniz. 

İlginizi çekebilir 

Nude ne demek? Nude fotoğraf atmak nedir?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.