Senaryosu ile baş döndüren, mutlaka izlenmesi gereken en kaliteli bilim kurgu filmi listesi!

Senaryosu ile baş döndüren, mutlaka izlenmesi gereken en kaliteli bilim kurgu filmi listesi!

İzleyici rekortmeni bilim kurgu filmi listesini hazırladık! Rekor kıran filmlerin listesi ve özetleri, konusu haberimizin devamında yer alıyor…

Bilim kurgu filmleri her geçen gün gerçek olmaya devam ederken, izlerken ufuk açıcığıyla da tercih ediliyor.  Tarih boyunca sinema kültüründe çok sayıda bilim kurgu filmi yer alsa da bazıları çok büyük ses getirmeyi başarmıştır. Senaryosu ve bütünlüğü ile insanın aklını başından alan, ufkunu açan o filmleri sizler için listelemek istedik!  İzleyici rekortmeni bilim kurgu filmi listesini hazırladık!  Rekor kıran filmlerin listesi ve özetleri, konusu haberimizin devamında yer alıyor…

Bilim kurgu filmi nedir?

Bilim kurgu filmleri listesine geçmeden evvel bilmeyenler için kısaca bilim kurgunun ne olduğunu ve neler anlatmaya çalıştığından bahsedelim. Genel olarak tamamen ileri teknoloji ile kurulan hayal ürünlerinden oluşan bilim kurgu filmlerinin senaryoları oldukça çarpıcı ve ufuk açıcı olabilir. Her ne kadar kurgu olarak nitelendirilse de bilim kurgu filmlerinin senaryoda yer verilen teknoloji yakaladığımız zaman gerçek olma ihtimali de vardır!  Siz de en kaliteli ve çarpıcı bilim kurgu filmleri öneri listesi istiyorsanız sizler için hazırladığımız listeye göz atabilirsiniz.

The Matrix!

The matrix bilim kurgu filminin artık adını duymayan kalmamıştır! Öyle ki son zamanların en çok izlenen ve dikkat çeken bilim kurgu filmleri arasında yer alıyor. Filmde simülasyondan ibaret bir dünya içerisinde yaşamaya çalışan insanlar bulunuyor. Bu insanlar aynı zamanda olup biten her şeyden habersizken Neo adındaki karakter bazı izler bulur ve bunların peşine düşmeye karar verir. Filmi izlemeyenler izleyince ne kadar farklı bir kurguya sahip olduğunu görebilir!

Yapay Zeka ( Bilim kurgu 2001 yapımlı)

Bilim kurgu konseptinde olan ‘’ Yapay Zeka’’ filmi ilk çıktığın günden bu yana çok ses getirmeyi başarmıştır. Günümüzde aslında yapay zekânın gerçek olmasıyla aslında filmin kurgudan çıktığı günleri yaşıyoruz. Filmin konusuna kısaca bakmak gerekirse de; İleri zamanlarda insanların sular altında kalan dünya gezegeninde yaşamaya devam etmesini ele alıyor. Böyle bir durumda insanlar teknolojiden faydalanarak yapay zeka ile çalışan robotları daha kolay bir yaşam sürmek üzere geliştirir. Başrolde David adında yapay zekalı bir robot bulunuyor. Bu karakter hem madde hem de mana anlamında adeta bir insan gibi yapılmıştır!

Fahrenheit-451 ( Değişen dünyanın insanları- 1966)

Fahrenheit-451 bildiğiniz üzere kült romanlar arasında yer alıyor. Filmin konusunun detaylarına bakacak olursak da; Başrolde yer alan Montag devlet sorumluluğu altında tüm kitapları yakmak için görevlendirilen bir itfaiyecidir. Bu noktada kitap okuma cesareti gösteren öğretmenle yolları kesişince her şey aniden değişir!

Gerçeğe çağrı (1990 yapımlı)

 Yine bilim kurgu filmleri arasında en çok izlenen ve ufuk açan olarak bilinen Gerçeğe Çağrı filminin konusu da bir hayli ilginç! Filmin başrol karakteri olan Quaid her gece istisnasız olarak mars gezegeniyle ilgili rüyalar görmeye devam eden bir işçidir. Anı transferi metoduyla isteyen insanları marsa yollayan bir şirketten merakı için mars tatili satın alır. Ancak ne yazık ki anı transferi sırasında ortaya çıkan bir kaza Quaid’in zihnini mahveder!

Dramatik bilim kurgu örneği;  Her filmi!

Her adındaki bilim kurgu filmi diğerlerinden biraz daha farklı! Dramatik kurguyu bilim kurgu ile birleştiren bir senaryoya sahip olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Hem eğlenceli, hem ufuk açan hem de dramatikken aynı zamanda bilim kurgu konseptinde olan bu filmi çok sevebilirsiniz. Üstelik bu film en iyi 2019 bilim kurgu filmleri listesinde yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum