Fiyatı Ateş Pahası Olan Kekik Yağının Mucizevi Yararları Nelerdir?

Fiyatı Ateş Pahası Olan Kekik Yağının Mucizevi Yararları Nelerdir?

Doğal bir antioksidan olan kekik yağı, vücudu detoksifiye eder ve kanserle savaşır. Kekik yağının mutfakta veya mail order ile bulunabilen pek çok farklı türü vardır.

Kekik, çeşitli sağlık durumlarını tedavi etmek için kullanılmıştır. Bazı insanlar yemek pişirmek için kullanır, bazıları ise sabun yapar. Ayrıca baş ağrılarına ve sindirim sorunlarına da yardımcı olabilir."

Kekik Yağı, Akdeniz kıyılarında yabani olarak yetişen Thymbra spicata bitkisinin yapraklarından elde edilen doğal bir içeriktir, ancak biberiye, lavanta ve fesleğen gibi diğer bitkilerden de elde edilebilir. Yağlar, eski zamanlarda tıbbi amaçlar için kullanılmıştır, çünkü ağrıların giderilmesine, soğuk algınlığı ve grip semptomlarına bağlı öksürüğe ve kas ağrılarına yardımcı olur. Kekik, antibakteriyel ve antienflamatuar özelliklere sahip olduğu bilinen bir bitkidir. Ayrıca çeşitli sağlık durumlarının tedavisinde doğal bir çare olarak yaygın olarak kullanılmaktadır. Bazıları bitkiden elde edilen kekik yağını kullanırken, bazıları da ondan sabun yapar. Kekik yağının mutfakta veya mail order ile bulunabilen pek çok farklı türü vardır.

Bazı kullanıcılar esansiyel kekik yağlarının ruh hallerini iyileştirdiğini ve hayatın stresleriyle başa çıkmalarına yardımcı olduğunu iddia ederken, bazıları da baş ağrıları ve hafif mide ağrıları gibi yaygın rahatsızlıklar için sadece bir başka popüler ev ilacı olduğunu söylüyor. Bazı kullanıcılar ayrıca kekik yağının çeşitli tıbbi durumlar için etkili bir tedavi olduğunu iddia ediyor. Bilim adamları kekik yağının özelliklerini ve kullanım alanlarını araştırıyor, hayvanlar ve insanlar üzerinde bir takım araştırmalar yapılıyor. İlk sonuçlar, kekik yağıyla ilgili sağlık yararlarının veya iddialarının doğru olabileceğini gösteriyor.

Kekik genellikle besinlere ek olarak yenir veya faydalarından yararlanmak için yemeklere eklenir. Etler, çorbalar, çeşniler, soslar ve çaylar ve limonatalar gibi içecekler dahil olmak üzere kekik tadı için eklenebilecek birçok yiyecek vardır. Ayrıca özel bir tat için yemeklere eklenebilir. Kekik yağı, zeytin, üzüm çekirdeği, hindistancevizi veya pirinç kepeği yağları gibi diğer yağ türleri ile karıştırılabilir. Ayrıca salata sosuna eklenebilir veya özel bir lezzet vermek için sebze ve etlerle yemek pişirmek için kullanılabilir. Ayrıca "Thymus vulgaris" adlı bitkinin kurutulmuş yaprak ve saplarından elde edilen ve yemeklerde tatlandırıcı olarak kullanılan başka bir kekik yağı türü daha vardır.

kekik-001.jpg

Kekiğin sağlığa faydaları eski çağlardan beri bilinmektedir. Yunan doktor Hipokrat, iltihabı azaltmada etkili olduğu için kekik dizanteri ile ilişkili yaralar, şişlik ve ağrı için etkili bir tedavi olarak kullanma hakkında yazdı. Birçok antik Yunan ve Romalı bilim adamı, bitkinin hastalıkları tedavi etmek için kullanıldığını ve güçlü bir afrodizyak olduğuna inanıldığını iddia ediyor. Yunanistan, Afrika, Hindistan, Çin ve Tayland dahil olmak üzere dünyanın çeşitli kültürlerinde de bilinir.

Kekik Yağının Sağlığa faydaları Nelerdir?

Kekik mutfakta baharat olarak veya salatada genellikle gıdaları tatlandırmak için kullanılır. Bazı ülkelerde kekik, lezzetinden dolayı gıdaya eklenebileceği ticari pazar için ticari olarak yetiştirilmektedir. "Altın kekik" olarak adlandırılan Thymus vulgaris bitkilerinin yapraklarından elde edilen kekik yağı, genellikle gıda ürünlerine aroma maddeleri (gıda katkı maddeleri) olarak eklenir. Sıvı yağlar, konsantreler ve özler şeklinde gelirler. Bunlar yiyecek veya bitki çayı hazırlamak için kullanılabilir. Bazı insanlar, baharat olarak kullanmak yerine, kekik yapraklarından elde edilen yağı kullanmayı tercih ederler çünkü daha ucuzdur ve sıcaklığa ve mevsime bağlı olarak değişebilen taze otlardan daha güçlü bir tada sahiptir. Kekik yapraklarından elde edilen uçucu yağ, hoş kokusu için parfümlerde ve sabunlarda koku olarak kullanılır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.