Ab, Covid-19 Aşısı Üreten Valneva Laboratuvarı İle Müzakereleri Sürdürüyor

Avrupa Birliği, (AB) Fransa merkezli Valneva laboratuvarıyla Covid-19 aşısının ön siparişi için ön görüşmelerini bu hafta gerçekleştireceğini duyurdu.

Avrupa Birliği, (AB) Fransa merkezli Valneva laboratuvarıyla Covid-19 aşısının ön siparişi için ön görüşmelerini bu hafta gerçekleştireceğini duyurdu.

Avrupa Birliği (AB) Covid-19 Aşı Tedariki Müzakerecisi Sandra Gallina, Avrupa Komisyonu'nun Fransız Valneva laboratuvarı ile aşının ön siparişi için ön görüşmelerin bu hafta gerçekleştirileceğini açıkladı. Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Gallina "Valneva için bu hafta bir ihale prosedürü başlatmayı planlıyoruz" dedi. Gallina, AB'nin ABD'li Novavax laboratuvarı ile de görüştüğünü belirterek, "Novavax dozlarını almayı umuyoruz" dedi. Novavax'tan 200 milyon doza kadar sipariş için ön görüşmeler 17 Aralık'ta tamamlanmıştı.

Avrupa Komisyonu aşı üreticileriyle müzakerelerine devam ediyor. Avrupa Komisyonu halihazırda Pfızer-BioNTech, Moderna, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Sanofi, GSK ve CureVac ile yaklaşık 2.3 milyar doz aşı adayı rezerve etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberler Haberleri

Kpss: Kamu Personel Seçme Sınavı Süreci Başladı
Okul Öncesi Çocuklarına Yönelik Yaz Eğitimi Başladı
Arı Polenin Faydaları Nelerdir?
Yks Son Dakika Yks’ya Şortla Gelen Kız
Tanıtım Yazısı - Backlink SEO Neden Önemli?