Kar Yağdı, Talas Belediyesi Anında Müdahale Etti

Talas Belediyesi ekipleri, dün akşam üstü başlayan kar yağışıyla birlikte kar temizleme ve tuzlama faaliyetlerine aralıksız olarak devam ediyor.

Talas Belediyesi ekipleri, dün akşam üstü başlayan kar yağışıyla birlikte kar temizleme ve tuzlama faaliyetlerine aralıksız olarak devam ediyor.

Yüksek kesimler başta olmak üzere ilçede etkisini gösteren kar yağışıyla birlikte kış çalışması ekipleri kar küreme ve temizleme faaliyetlerine hız verdi. 7 ekip ve 90 personel ile 2 vardiya halinde sürdürülen çalışmalarda greyder, kepçe, kar kürüme kamyonları, mini kaldırım kürüme kepçesi ve süpürme araçları ile hummalı bir çalışma gerçekleştirildi.

Özellikle kırsal mahallelerde çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, ulaşımın rahat ve sorunsuz şekilde devam etmesi için teyakkuz halinde mesailerine devam ediyor.

KOORDİNASYON MERKEZİ İLE ANINDA MÜDAHALE

Geçtiğimiz günlerde kurulan Kış Çalışmaları Koordinasyon Merkezi aracılığıyla kar yağışı gerçekleşen bölgelere anında ve daha etkin şekilde müdahale ediliyor.

Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda sahadaki ekiplerle anlık olarak iletişime geçilen merkezde kameralar aracılığıyla önemli noktalar sürekli takip ediliyor ve gerektiği anda karla mücadele ekipleri yönlendiriliyor.

KIŞ ÖNCESİ ARAÇ PARKI GÜÇLENDİRİLMİŞTİ

Öte yandan Talas Belediyesi geçtiğimiz günlerde 24 yeni araç alarak filosunu güçlendirmişti. Çeşitli tarım makineleri, ilaçlama araçları, temizlik araçları ve çöp kamyonlarının yanı sıra kış çalışmalarında kullanmak üzere kaldırımlarda ve dar alanlarda kar temizliği yapan araçlar filoya dahil edilmişti. Yeni alınan araçlarla Talas'ın kaldırımları ve parkların yürüyüş yolları kısa sürede kardan temizlenerek yaya trafiğine açılmış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberler Haberleri

Türkiye’ye Göç Edenlerin Sayısı 300 Bini Geçti
Kpss: Kamu Personel Seçme Sınavı Süreci Başladı
Okul Öncesi Çocuklarına Yönelik Yaz Eğitimi Başladı
Arı Polenin Faydaları Nelerdir?
Yks Son Dakika Yks’ya Şortla Gelen Kız