Belçika Başbakanı De Croo’nun Evi Gamalı Haçlarla Tahrip Edildi

Belçika Başbakanı Alexander De Croo'nun evine kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından sprey boya ile 7 adet gamalı haç çizilerek evi tahrip edildi.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo'nun evine kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından sprey boya ile 7 adet gamalı haç çizilerek evi tahrip edildi.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo'nun evine, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından sprey boya ile gamalı haç çizilerek zarar verilmesi, ülkenin gündemine oturdu. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından, Belçika'nın Brakel bölgesinde yer alan Başbakan De Croo'nun evinin posta kutusuna ve duvarlarına sprey boya ile toplamda 7 adet gamalı haç çizildi. Gamalı haçlar, evin çeşitli cephelerine çizilirken, yaşanan olay hakkında soruşturma başlatıldı. Başlatılan soruşturma çerçevesinde polis tarafından sokağa giriş ve çıkışlar kapatılırken, Başbakanın evinin çevresine kimsenin yaklaşmasına izin verilmiyor.

Öte yandan cumartesi günü Brakel'de Başbakan De Coo'nun evi yakınlarında sağcı siyasi hareket Flaman Bizim Devletimiz (Vlaanderen Ons Land) tarafından, Belçika'daki korona virüs (Covid-19) kısıtlamaları karşıtı bir protesto düzenlenmişti. Yaşanan protestoya yalnızca 15 kişi katılmasına rağmen, onlarca yerel ve federal polis tarafından protesto sırasında Başbakan De Croo'nun evi gözetim ve koruma altında tutuluyordu. Fakat düzenlenen protesto eyleminin, Başbakan'ın evinde yaşanan olayla bir ilgisi olmadığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberler Haberleri

Av. Sancaktar Devlet Özkul, “tutuklama Son Çare Olmalı”
Özel Proje Okulları Klavuzu Yayımlandı
“yöksi̇s Ve Veri Merkezine Sızıntı Yok”
Yök Personel Alımı Hakkında
Lgs 1. Nakil Sonuçları Açıklandı