Salgın Döneminde Hasta Çocuklara Moral Oldular

ŞANLIURFA (İHA) – Şanlıurfa'da salgın döneminde hastanede tedavi gören çocuklara moral ziyaretinde bulunan gönüllüler, giydikleri kostümler ve çeşitli...

ŞANLIURFA (İHA) – Şanlıurfa'da salgın döneminde hastanede tedavi gören çocuklara moral ziyaretinde bulunan gönüllüler, giydikleri kostümler ve çeşitli hediyelerle çocukların yüzünü güldürdü.

Eyyübiye ilçesinde bulunan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören yaklaşık 100 hasta çocuğa sürpriz yapıldı. Pamuk Prenses, Nasrettin Hoca ve Pembe Panter kostümü giyen gönüllüler, hediye paketleri, oyuncak ve kurabiye dağıtarak çocuklara moral verdi.

Proje sorumlusu Duygu Dartar, çocukların korona sürecinde zor zamanlar geçirdiğini belirterek, böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdiklerini söyledi. Dartar, "Ortalama 100 tane çocuğumuza hediye paketleri, oyuncaklar, kurabiyeler dağıttık. Amacımız çocuklara umut olabilmekti. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Çocuklar bizi görünce çok mutlu oldular bizleri görünce onları bir nebze de olsa umut olabildiğimize inanıyoruz. Bugün birçok çocuğa ulaşma hedefimiz vardı ve böyle bir proje başlattık. Pandemi döneminde çocuklara destek olabilmek istedik. Birçok çocuğumuz hastanede yatış yapmakta buna kaynaklı olarak hem kendileri psikolojik açıdan çöküyor hem de moralleri düşüyor. Bizler, çocuklara umut olabilmek, çocuklara destek olabilmek için böyle bir çalışma yaptık" dedi.

Kostümlerle çocukların dikkatini çektiklerini ifade eden Pembe Panter kostümlü Yasemin Kara, "Amacımız psikolojik bakımdan yıpranmış çocuklara moral ziyareti yapmak ve bunun yanı sıra ailelere de destek olabilmek. Bundan sonraki süreçte de inşallah daha iyi projelere imza atacağız" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Abdurrahman Açıkgöz, Çocuk Hematoloji ve Onkoloji bölümündeki hastalara yapılan moral ziyaretinden dolayı gönüllü ekibe teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberler Haberleri

Av. Sancaktar Devlet Özkul, “tutuklama Son Çare Olmalı”
Özel Proje Okulları Klavuzu Yayımlandı
“yöksi̇s Ve Veri Merkezine Sızıntı Yok”
Yök Personel Alımı Hakkında
Lgs 1. Nakil Sonuçları Açıklandı