Ağaçları Budadılar, Kuş Yuvası Olan Dallara El Sürmediler

Amasya'da meyve ağaçlarını budarken kuş yuvaların bulunduğu dalları budayıp kesmek adeta yasak.

Amasya'da meyve ağaçlarını budarken kuş yuvaların bulunduğu dalları budayıp kesmek adeta yasak. Çevre dostu bahçıvanlar kuş yuvalarının bulunduğu dallara asla dokunmuyor.

Merkeze bağlı Orman Bağları Mahallesi'nde birbirinden lezzetli çeşitli meyvelerin yetiştirildiği bahçelerde bahçıvanlar ağaç için faydalı olan budama işlemi yapılması gereken dönemde dalları keserken kuşların yuva yaptıkları kısımlara el sürmüyor.

Yıllardır meyve ve sebze yetiştirerek ailesinin geçimini sağlayan 67 yaşındaki Seyfettin Kekeç, "Biz Türk çiftçisiyiz. Kesinlikle o yuvalara dokunmayız. Ağaçları budarken kuşların yuva yaptığı o kısma hiç ellemiyoruz. Diğer bölümleri budayıp geçiyoruz" dedi.

Kuşların bu yuvalarda yavruladığına değinen Kekeç, "Onlar tabiatın neşesi. Yaz geldiği zaman o kadar güzel ötüyorlar ki. Dakikalarca dinliyoruz. Meyvelerden onlarda yiyerek sebepleniyorlar" diye konuştu.

Havva Kekeç ise evinin önündeki armut ağacının en üst kısmında bulunan kuş yuvasının bahçelerinin süsü gibi olduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberler Haberleri

Av. Sancaktar Devlet Özkul, “tutuklama Son Çare Olmalı”
Özel Proje Okulları Klavuzu Yayımlandı
“yöksi̇s Ve Veri Merkezine Sızıntı Yok”
Yök Personel Alımı Hakkında
Lgs 1. Nakil Sonuçları Açıklandı