Keykubadiye Sarayı’ndaki Kazılar 12 Ay Boyunca Sürecek

Kayseri'de 2015 yılında başlayan ve Selçuklu dönemine büyük ışık tutacak olan Keykubadiye Sarayı kazıları 12 ay boyunca yapılabilecek.

Kayseri'de 2015 yılında başlayan ve Selçuklu dönemine büyük ışık tutacak olan Keykubadiye Sarayı kazıları 12 ay boyunca yapılabilecek.

Kazı ekibi başkanı Prof. Dr. Ali Baş, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kayseri Şeker Fabrikası arazisi içinde yer alan kazı alanı ile ilgili olarak, çalışmaların 12 ay boyunca sürdürülmesi yönünde karar aldığını açıkladı.

Keykubadiye Sarayı kazılarında Kayseri Büyükşehir Belediyesi destekleriyle kazı evi oluşturulduğunu söyleyen Prof. Dr. Ali Baş, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 12 ay kazı yapılması kararı alındığını ifade etti. Prof. Dr. Baş, "Bu karar öncesinde bölgede sadece 2 ay kazı yapabiliyorduk. Kazı ekibi ile birlikte alınan karar sonrasında kazı işlerini 5 aya kadar çıkaracağız. Diğer aylarda depo işleri ile geçecek. Kayseri kültürü için önemli bir gelişme olacak. Bir saray kazısı yaptığımız için önemli bulgular elde edeceğiz. Daha önceki kazılarımızda buradan 55 parça eser çıkarmıştık" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ise 2021 yılından itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınan kararla Keykubadiye Sarayı'nda kazıların 12 ay süreceğini ifade etti. Dursun, 2020 yılında Kayseri'nin geçmişine ışık tutan Kültepe bölgesindeki kazılarında 12 ay boyunca yapılması kararının alındığını hatırlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberler Haberleri

Pkk Saldırısı
Türkiye’ye Göç Edenlerin Sayısı 300 Bini Geçti
Kpss: Kamu Personel Seçme Sınavı Süreci Başladı
Okul Öncesi Çocuklarına Yönelik Yaz Eğitimi Başladı
Arı Polenin Faydaları Nelerdir?