Adıyaman’da Engellilere Cuma Namazında Yeni Hizmet

Adıyaman İl Müftülüğü işitme engelli vatandaşlara yönelik Cuma Namazında okunan hutbeyi işaret dili çevirisi ile irad etmeye başladı.

Adıyaman İl Müftülüğü işitme engelli vatandaşlara yönelik Cuma Namazında okunan hutbeyi işaret dili çevirisi ile irad etmeye başladı.

Engelli vatandaşların sosyal hayata dahil edebilmek, yaşamlarını kolaylaştırmak ve Cuma günleri okunan hutbeyi anlamaları amacı yeni uygulama başlatıldı.

Adıyaman merkez Yavuz Selim Camisinde İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Ali Çelik tarafından okunan hutbe işaret dili görseli ile işitme engellilere önemli bir hizmet başlatıldı.

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı, "İşitme engelli kardeşlerimiz için ilk olarak Yavuz Selim Camimizde başlattığımız işaret dili hutbe çeviri görsel uygulaması ile İşitme engelli vatandaşların hutbede verilen mesajı anlamaları en büyük haklarıdır. Bu çalışmaya emek verenleri tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Rabbim bu hizmetleri başarıya götürmede bizleri muvaffak eylesin" dedi.

Cuma namazında okunan hutbeyi hiç anlamadıklarını ifade eden işitme engelli camii cemaati, bu uygulamadan oldukça memnun kaldıklarını bu hizmet için İl Müftülüğüne teşekkürlerini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberler Haberleri

Doç.dr. Özhan Çetindağ; “angelina Jolie’nin Kararı Meme Kanserinde Küresel Farkındalık Yarattı”
“hekimlerin İ̇cap Nöbet Ücretlerinin Geri İ̇stenmesi, Emeğe Ve Hukuka Açık Bir Saygısızlıktır”
Radyoterapi Korkulacak Bir Tedavi Mi?
Emekli Maaşı Zammı Son Dakika
Hekimlik Yasa Tasarısı İ̇vedilikle Yasalaşmalı!