Akkuyruksallayanlar Yüksekova’da Mola Verdi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi çarşı merkezindeki ağaç dallarında konaklayan Akkuyruksallayanlar kuş sürülerini görenleri şaşkınlığa uğrattı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi çarşı merkezindeki ağaç dallarında konaklayan Akkuyruksallayanlar kuş sürülerini görenleri şaşkınlığa uğrattı.

Yüksekova ilçesinin Cengiz Topel Caddesi'nde refüjdeki ağaçlarda konaklayan kuş sürülerini görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Baharın geldiğinin habercisi olan Akkuyruksallayanlar türü kuşlar, ağaçların dallarına konarak doyumsuz bir manzaralar ortaya koydu. Akşam üzeri sürü halinde ağaçlara konaklayan göçmen kuşlar olan Akkuyruksallayanlar, vatandaşlar tarafından ilgi görmesiyle o anları da telefonlarına kaydettiler.

Baharın gelişinin habercisi Akkuyruksallayanlar, ilçeye renk kattığını belirten Yüksekova Belediyesi Veterineri Hekim Kaçan, "Bu sene ilkbahar her ne kadar geç gelse de sayısız kuş türü şimdiden gelmeye başladı. Bilindiği gibi ilçemiz yabani kuşların göç yollarından biri. Binlerce kuş türü Nehil sazlığında dinlenip besleniyor. Bu sene gelen ilk kuşlardan biride Akkuyruksallayan kuşu, aslında ilçemiz için bir nevi baharın müjdeleyicisi olma özelliği de taşıyan bu kuş türü ilçe merkezinde mola verirken çok güzel bir görüntü ortaya çıkarttı" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberler Haberleri

Av. Sancaktar Devlet Özkul, “tutuklama Son Çare Olmalı”
Özel Proje Okulları Klavuzu Yayımlandı
“yöksi̇s Ve Veri Merkezine Sızıntı Yok”
Yök Personel Alımı Hakkında
Lgs 1. Nakil Sonuçları Açıklandı