Yoğun Kar Kato Dağı’nı Beyaza Bürüdü

Şırnak, Van ve Hakkari sınırları içinde bulunan 2 bin 900 rakımlı Kato Dağı, yoğun kar yağışı nedeni ile beyaza büründü.

Şırnak, Van ve Hakkari sınırları içinde bulunan 2 bin 900 rakımlı Kato Dağı, yoğun kar yağışı nedeni ile beyaza büründü.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan yüksek rakımlı Kato Dağında kar yağışı şiddetini arttırdı. Kar kalınlığının yaklaşık 7 metre ulaştığı dağ zirveleri beyaza büründü. Doğa fotoğrafçısı Serdar Gükçe yıllardır gidilemeyen bölgelerde ilk defa fotoğraflar çektiğini belirtti. Gükçe, "Eskiden buralar çok sıkıntılıydı, çok gelmek istiyordum ancak yasak olduğu için gelemiyorduk. Kato Dağı her mevsim bir başka güzel. Kar yağışı çok fazla olduğundan her taraf beyaza büründü. Biz de fotoğraflamak istedik" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberler Haberleri

Av. Sancaktar Devlet Özkul, “tutuklama Son Çare Olmalı”
Özel Proje Okulları Klavuzu Yayımlandı
“yöksi̇s Ve Veri Merkezine Sızıntı Yok”
Yök Personel Alımı Hakkında
Lgs 1. Nakil Sonuçları Açıklandı