Çorum’da İlk Kez Kapalı Kalın Bağırsak Ameliyatı Yapıldı

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ilk kez kapalı tüm kalın bağırsak çıkarılması ameliyatı gerçekleştirildi.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ilk kez kapalı tüm kalın bağırsak çıkarılması ameliyatı gerçekleştirildi.

Çorum'da kabızlık şikayeti ile hastaneye başvuran bir kadın hastaya Cerrahi Onkoloji Uzmanı Dr. Ertuğrul Gazi Alkurt ve Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Dr. Doğukan Durak tarafından yapılan kolonoskopide kalın bağırsağının iki farklı yerinde kanser tespit edildi. Gerekli hazırlıkların ardından 80 yaşındaki hastaya ilk kez Laparoskopik Subtotal Kolektomi (kapalı tüm kalın bağırsak çıkarılması ameliyatı) yapıldı. Kısa sürede sağlığına kavuşan hasta, hastaneden taburcu edildi.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yapılan açıklamada, "İleri laparoskopik beceri gerektiren ve belli merkezlerde yapılan bu kapalı ameliyatlar yandal doktorları (gastroenteroloji cerrahi ve cerrahi onkoloji) tarafından başarılı bir şekilde Çorum'da da uygulanıyor. Eskiden sevk ile başka illere giden bu hastalar artık ilimizde bu hizmete ulaşabiliyorlar" ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Genital Estetik İ̇steyen Kadın Sayısı Artıyor Mu?
Yaşlılıkta Fiziksel Aktivite Kronik Hastalık Riskini Azaltır
İ̇mplant Çevresinde Enfeksiyon Oluşur Mu?
İ̇drar Kaçırma Neden Olur?
Kanser Ve Beslenme İ̇lişkisi Tartışıldı