Koronavirüsten Korunmak İsteyenler Kefire Sarılıyor!

Koronavirüs salgınına karşı önlem almak isteyen vatandaşlar, kefire yoğun ilgi gösteriyor. Uzmanlar da kefirin bağışıklık sistemini güçlendirdiğine dikkati çektiğinden kefirin faydaları merakla araştırılıyor. İşte hâlihazırda Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Dr. Emin Mindan da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. “Kefir sağlık deposudur, evinizden kefiri eksik etmeyin.” Diyen Mindan, kefirin sağlığa faydaları üzerine önemli bilgiler aktardı. Peki kefir neye iyi gelir? Kefir hangi has

Dr. Emin Mindan; “Anne sütünde ne varsa kefirde de o vardır.” Diyerek kefirin zengin içeriğine dikkat çekti. Günde kaç bardak kefir içilmeli? Sorusunu da cevaplayan Dr. Emin Mindan, ‘Koronavirüs sürecinde her gün 2 bardak kefir tüketmeyi ihmal etmeyin. Çünkü kefir sağlık deposudur. ’ dedi.

' Faydaları Saymakla Bitmiyor '

“Kefirin faydaları o kadar çok ki, saymak imkansız.” Diyen Mindan şunları söyledi:

“Kefir bağışıklığı güçlendirir. Kemikleri, kasları ve zekâyı geliştirir. Bilhassa gelişme çağındaki çocukların kefir tüketmesi çok mühimdir. Sindirimi düzenler. Tıpkı anne sütü gibi, bağırsaklardaki yararlı bakterileri çoğaltır.”

' Ev Yapımı Kefir Tüketilmeli '

Evde yapılan kefirin hazır kefirden daha sağlıklı ve güvenli olduğuna dikkat çeken Dr. Emin Mindan, “Eskiden kefir, keçi sütünden yapılırdı. Kaynağı temiz olursa faydası da çok olur. Sütü bilinen, güvenilen yerden alıp kefiri evde kendimiz hazırlamalıyız. Kefir mayaları da var, hazır satılıyor. Onları kullanabiliriz. Bir de homojenize süt kullanmaya özen göstermeliyiz.  Pastörize sütten yapılmış veya laktozsuz kefirler gönül rahatlığıyla tüketilebilir.” Diye konuştu.

' Yararlı Bakteriler Azalırsa Sorunlar Başlar '

Dr. Emin Mindan “Yararlı bakteriler azalınca bağırsakların düzeni bozulur.” diyerek sözlerine şunları ekledi:

“Zararlı bakteriler çoğalınca bağırsaklar daha geçirgen bir hâle gelir. Bu da sindirim sisteminde ve sinir sisteminde hastalıklara yol açar. Konsantrasyon eksikliği, uykusuzluk, dikkat dağınıklığı, hiperaktivite, davranış bozuklukları buna örnektir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?
Bakan Koca'dan Eris Varyantı Açıklaması: "Endişe Edilecek Bir Durum Yok"
Türkiye'de Eris Varyantı Görüldü: Sağlık Bakanı Koca Açıkladı
Saç Ekimi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey: Öneriler, İpuçları ve Yöntemler
Kış Aylarında Hangi Ara Öğünler Tercih Edilmeli? Nelere Dikkat Edilmeli?