BBC Türkçe Erdoğan-Özel görüşmesi ve CHP-AKP konuşulanların detaylarına ulaştı

BBC Türkçe Erdoğan-Özel görüşmesi ve CHP-AKP konuşulanların detaylarına ulaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında gerçekleşen ve AKP Genel Merkezi'nde yaklaşık 1 saat 35 dakika süren görüşme, Türkiye'nin siyasi gündemine önemli bir damga vurdu. Görüşmenin detaylarına ulaşan BBC Türkçe, iki lider arasındaki önemli buluşmanın seyrini aktarıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında gerçekleşen ve AKP Genel Merkezi'nde yaklaşık 1 saat 35 dakika süren görüşme, Türkiye'nin siyasi gündemine önemli bir damga vurdu. Görüşmenin detaylarına ulaşan BBC Türkçe, iki lider arasındaki önemli buluşmanın seyrini aktardı.

Her iki partiden alınan bilgilere göre, görüşme son derece olumlu bir atmosferde ve verimli bir şekilde geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'e yapacağı "iade-i ziyaret"i iletti ve iki lider, bayramlar ve önemli konularda fikir alışverişinde bulunma kararı aldı.

Elde edilen bilgilere göre, Özel, Erdoğan'a, Gezi Davası'ndan tutuklu olan Tayfun Kahraman'ın kızı Vera'nın, babasının cezaevine girmeden önceki ve şimdiki halini gösteren fotoğraflarını sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllar sonra ilk kez bir CHP Genel Başkanı'nı parti genel merkezinde ağırladığı bu görüşmenin detaylarına BBC Türkçe aracılığıyla ulaşıldığını belirtti.

Görüşmenin ardından Erdoğan ve Özel herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak her iki partiden gelen bilgilere göre, görüşme son derece olumlu bir hava içerisinde geçtiği yönündeydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemi yeni anayasa, ülkenin ihtiyaç duyduğu yapısal değişiklikler ve dönüşümlerken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in gündeminde ekonomik sorunlar, emeklilerin durumu, Gezi tutukluları, Can Atalay konusu, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanmaması, kayyum sorunu, belediyelerin borç yükü gibi birçok konu başlığı bulunuyordu.

CHP kaynakları, görüşmenin kendileri açısından verimli geçtiğini ve Genel Başkan Özel'in, vatandaşın sorunlarının çözümü konusunda ilerleme kaydedilebileceği konusunda umutlu olduğunu belirtti.

Görüşme sırasında Özel'in, randevunun AKP Genel Merkezi'nde verilmesinden memnuniyet duyduğunu dile getirdiği ve Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'ın katkılarına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğine teşekkür ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.