İş Bankası, EYT'lilere Rekor Emekli Promosyonu Ödemesi Yapacak

İş Bankası, EYT'lilere Rekor Emekli Promosyonu Ödemesi Yapacak

İş Bankası, emeklilikte yaşa takılanlar için çıkarılan düzenleme sonrası ilk kez promosyon alma hakkı kazanan 2 milyon 250 bin vatandaşa rekor ücret ödemesi yapacak. Maaşlarını 3 yıl boyunca İş Bankası'ndan alma sözü veren emekliler, ayrıcalıklı bankacılık hizmetlerine de sahip olacak.

Türkiye'de yaklaşık 2 milyon 250 bin Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için İş Bankası'nın öncülüğünde promosyon müjdesi geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan ve TBMM tarafından kabul edilen EYT düzenlemesiyle emeklilik hakkı kazanan vatandaşlar, SGK tarafından başvuruları kabul ediliyor ve ilk maaşlarını nisan ayında almaya hak kazanacaklar.

Türkiye'deki toplam emekli sayısı, EYT düzenlemesiyle birlikte 15 milyonu aşacak. Bu durum, bankaların EYT'lileri müşterileri yapabilmek için kampanyalar düzenlemelerine neden oldu. İş Bankası, 3 yıl boyunca maaşlarını bankalarında tutacak olan EYT'lilere yüksek promosyon ödemesi yapacağını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'lilerin ilk maaşlarını nisan ayında alacaklarını açıkladı ve ilk ay için çift ödeme sürprizi yapılacağını belirtti. Ayrıca EYT'liler, nisan ayı içinde verilecek bayram ikramiyelerinden de yararlanacaklar.

Özel bankalar, yüksek promosyon ödemeleriyle kamu bankalarını sollayarak müşteri portföylerini genişletmeyi hedefliyorlar. İş Bankası'nın öncülüğünde yapılan bu hamle, diğer bankaların da benzer adımlar atmasına neden olabilir.

EYT'lilere ne kadar promosyon ödenecek?

EYT düzenlemesi, 28 Şubat'ta kabul edilerek Resmi Gazete'de yayımlandı ve 2 milyon 250 bin vatandaşın emeklilik kapısını açtı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), EYT'lilerin başvurularını almaya başladı. İlk maaşlarını nisan ayında alacak olan EYT'liler, yüksek promosyon ödemeleri ile birlikte nisan ayı içinde verilecek bayram ikramiyelerinden de yararlanma hakkına sahip olacaklar.

İş Bankası'nın bu hamlesi, bütün bankaların emekli müşterilerine yönelik promosyon kampanyaları devam ederken geldi. Bankanın ödeyeceği promosyon rakamları, alınan maaş tutarı ile doğru orantılı olarak artış gösterecek. Ancak İş Bankası'nın farkı, emekli müşterilere sunduğu diğer avantajlar olacak.

Maaş AralığıPromosyon Tutarı
3.500 TL'ye (3.500 TL hariç) kadar olanlar4.500 TL
3.500 TL - 7.500 TL (7.500 TL hariç) arasında olanlar5.250 TL
7.500 TL - 10.000 TL (10.000 TL hariç) arasında olanlar6.750 TL
10.000 TL ve daha fazla olanlar7.500 TL

İŞ Bankası 3 yıl söz verme şartı

İş Bankası, 2 milyon 250 bin Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için promosyon verme kararı aldı. Banka, emekli müşterilerine ödenecek promosyon tutarını duyurdu. İş Bankası, maaşlarını 3 yıl boyunca İş Bankası'ndan alma sözü veren EYT'lilere ödenecek promosyon tutarını ilk maaşın ödenmesinden en geç 3 gün sonra banka hesaplarında gösterecek.

Emekli müşteriler, birçok bankacılık hizmeti konusunda da ayrıcalıklı haklara sahip olacaklar. Bunların arasında kredi kartı borçları veya limitleri ile ilgili ücret ödemek zorunda kalmayacakları, EFT ve havale işlemlerinde herhangi bir kesintiye maruz kalmayacakları, gelir belgesi göstermeden ek hesap ve kredi başvurularında öncelik hakkı elde edecekleri yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.