İŞKUR personel alımları başladı! En az ilkokul mezunu 4 bin TL'den 7 bin TL'ye kadar maaş…

İŞKUR personel alımları başladı! En az ilkokul mezunu 4 bin TL'den 7 bin TL'ye kadar maaş…

Ülkemizdeki en önemli sorunların başında işsizlik geliyor. Binlerce kişi iş arayışına devam ederken, İŞKUR güncel iş ilanlarını yeniledi. KPSS şartı aranmayan iş ilanlarına yoğun ilgi gösterildi. İŞKUR iş ilanlarına kimler başvuruda bulunabilir? İŞKUR iş ilanları başvurusu nasıl yapılır?

Ülkemizdeki en önemli sorunların başında işsizlik geliyor. Binlerce kişi iş arayışına devam ederken, İŞKUR güncel iş ilanlarını yeniledi. KPSS şartı aranmayan iş ilanlarına yoğun ilgi gösterildi.

İŞKUR, iş veren ve iş arayanları bir araya getirmeye devam ediyor. Eğitim durumundan yaş ve cinsiyete kadar farklı kriterlere sahip iş ilanlarını yayınlıyor. Kamu kurumlarına alınan personeller içinde İŞKUR iş ilanları listesinin incelenmesi gerekiyor. Ayrıca, KPSS şartı aramayan ilanlarda göze çarpıyor. İŞKUR sistemine kayıtlı olan her vatandaşın görebileceği iş ilanları listesi sürekli olarak güncelleniyor.

Peki, İŞKUR iş ilanları nasıl takip edilir?

İŞKUR güncel iş ilanlarını takip edebilmeniz için ilk olarak İŞKUR sistemine kayıtlı olmanız gerekiyor. İŞKUR’un resmi internet sitesi adresi üzerinden işlemleri tamamlayabilirsiniz. İş arayan ve işverenler için ayrı bölümler bulunmaktadır. İş arayan kişilerin sisteme kayıt işlemini tamamlayabilmesi için T.C. kimlik bilgileri gerekmektedir. Kişinin geçmiş dönemde çalıştığı işyerleri bilgisi, işten ayrılma sebebi ve sigorta primlerinin ödendiği tarihlerle ilgili doğru bilgilerin sisteme girilmesi gerekmektedir. İŞKUR üyelikleri için e-devlet sistemi üzerinden de geçiş yapma hakkınız bulunmaktadır. E-devlette yer alan kişisel bilgiler İŞKUR sistemine aktarılacaktır.

*İŞKUR üyelik kaydının oluşturulmasının ardından ‘’Açık ilanlar’’ sekmesinin tıklanması gerekmektedir. Hangi ilde yaşadığınız ve nerede iş aradığınızla ilgili bilgiler sorulmaktadır. Geçmiş iş deneyimleriniz ve eğitim durumunuz dikkate alınarak size uygun iş ilanlarının listesi çıkartılacaktır. İŞKUR sitesine üyelik işleminin hemen ardından bir danışman atanacaktır. Danışman ile birebir görüşme sağlamak isterseniz randevu almanız gerekmektedir. İŞKUR’un hemen hemen her şehirde İl Müdürlükleri bulunmaktadır.

İŞKUR üzerinden iş başvurusu

İŞKUR iş ilanları alanından iş başvurusu bulunduğunuz anda sisteme kaydı gerçekleştirilir. Bu noktada devreye danışman girmektedir. Hem işveren hem de iş arayan ile iletişime geçen danışman görüşme hakkında bilgi alır. İŞKUR ilanlarında ilkokul mezunlarına hitap edecek işler de bulunmaktadır. Ayrıca, iş ilanının açıklama kısmında KPSS şartı aranıyor veya aranmıyor bilgisi de aktarılmalıdır

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.