Türk Yapımcı, 1 Selim İle İlgili Yeni Projesini Açıkladı

Türk Yapımcı, 1 Selim İle İlgili Yeni Projesini Açıkladı

Türk yapımcı 2021 yılında hangi film projesini yapıyor? 1. Selim filmi ne zaman çıkıyor? 1. Selim filimini kim yapıyor?

Türk sinemacı, 2023 yılına kadar tamamlanması planlanan ilk Osmanlı halifesi ve imparatorluğun en büyük mareşallerinden biri olan Selim'in hayatını konu alan yeni projesini duyurdu.

Yapımcı Halit Arabacı, I. Selim ile ilgili çok sayıda proje olmasına rağmen hiçbirinin gerçekleşmediğini söyledi.

Arabacı, Fatih Sultan Mehmed olarak da bilinen Sultan II.Mehmed ve Kanuni Sultan Süleyman'ın da aralarında bulunduğu birçok ünlü Osmanlı padişahına çok sayıda film çekildiğini, ancak I. Selim'le ilgili tüm projelerin yarım kaldığını kaydetti. Son projesinin oyuncu seçimi aşamasında olduğunu söyledi.

Yapımcı, bu filmle 1. Selim'i tüm dünyaya tanıtmayı hedeflediğini belirterek, projenin Memlüklere karşı savaşları ve Hicaz'ın fethine odaklanacağını sözlerine ekledi.

“Ekibimizde o dönemi çok iyi bilen tarihçiler var. Alanında yetkin kişilerle çalışmak için iyi bir fırsattır. Çocukluğumdan beri tarihle de ilgileniyorum. Kendi başıma biraz araştırma yaptım. Bu ekibin bir parçası olmak ve bu konuları onlarla tartışmak kendimi iyi hissettiriyor ”dedi.

97169.jpg

Yavuz olarak da bilinen 1. Selim, 1512-1520 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu'na hükmetti. Sadece sekiz yıl süren kısa saltanatına rağmen Osmanlı sınırlarını 2,5 kat genişleterek Hicaz ve Levant bölgelerini ve Mısır'ı fethetti. Zamanının ve genel olarak Osmanlı tarihinin en büyük komutanlarından biri olarak, zamanın en güçlü imparatorluklarından biri olan Safevileri kesin bir şekilde mağlup etti ve sadece iki yıl içinde dev Memlük topraklarını ele geçirdi. Kanuni Sultan Süleyman'ın babasıydı, böylece oğlunun yönetimi sırasında daha fazla fetih yapmasının yolunu açtı.

Selim aynı zamanda ilk Osmanlı Halifesi ve İslam'ın en kutsal iki camisinin koruyucusu anlamına gelen “İki Kutsal Caminin Koruyucusu” idi: Mekke'de Mescid-i Haram ve Medine'de Mescid-i Nebevi.

Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osman Gazi ve babası Ertuğrul Gazi de dahil olmak üzere pek çok Türk dizi ve filmi, son yıllarda dünya çapında ün kazandı.

İlginizi çekebilir...

Türk dizileri Afgan Kanallarında Reyting Rekorları Kırdı!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.