Çin’de Nükleer Enerji Bilimi Ve Teknolojisi Yüksek Lisans Programı’na Son Başvuru Yarın

Çin’de Nükleer Enerji Bilimi Ve Teknolojisi Yüksek Lisans Programı’na Son Başvuru Yarın

Çin'in Harbin Mühendislik Üniversitesi'nde Nükleer Enerji Bilimi ve Teknolojisi Yüksek Lisans Programı'na 2021-2022 akademik yılında eğitime başlamak üzere Türkiye'deki öğrencilerin son başvuru tarihinin yarın olduğu belirtildi.

Türkiye'nin nükleer enerji alanında yetişmiş insan kaynağını geliştirmek amacıyla bu konuda dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Harbin Mühendislik Üniversitesi'nde yüksek lisans yapacak öğrenci seçimleri yarın son bulacak. Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında 2012 yılında imzalanan "Nükleer Enerjinin Barışçıl Amaçlarla Kullanımına Dair İşbirliği Anlaşması" kapsamında Harbin Mühendislik Üniversitesi'nde başlatılan yüksek lisans programı 4 yıldır devam ediyor. Türkiye'de nükleer enerji alanında çalışmak isteyen ve programa kabul alan genç yeteneklere Çin Halk Cumhuriyeti tarafından burs veriliyor ve pek çok imkân sağlanıyor. Söz konusu programa katılmaya hak kazanan öğrencilere 3 yıl boyunca okul ücreti ile programa başvuru ücretinden muafiyet, konaklama, sağlık sigortası temin edilirken, aylık 3 bin yuan harçlık ile gidiş-dönüş uçak bileti ve Çince dil kursu gibi imkânlar da sunuluyor.

Son başvuru tarihi 19 Şubat

Programa İngilizce, matematik ve fizik bilgisi ileri seviyede, genel not ortalaması en az 2.5, mühendislik, fizik veya kimya bölümlerinden mezun, 35 yaşından küçük ve en geç Haziran 2021'de mezun olma şartlarını yerine getirebilen adayların müracaat edebileceği ifade edildi. 2021-2022 akademik yılı için programa başvuru yapmak isteyen adayların 19 Şubat'a kadar PDF formatında İngilizce özgeçmiş, İngilizce lisans transkripti ve İngilizce niyet mektubunu icc-human-capital@enerji.gov.tr mail adresine göndermeleri gerekiyor. Değerlendirme süreçleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı adına EUAS International ICC koordinatörlüğünde yürütülen programın müracaat sonuçları başvuranlara e-posta yoluyla ilan ediliyor.

İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.