Milli Eğitim Bakanlığı Uzaktan Eğitimi Sevdi, Ders Kitapları da Dijital Ortama Taşınacak

Milli Eğitim Bakanlığı Uzaktan Eğitimi Sevdi, Ders Kitapları da Dijital Ortama Taşınacak

Milli Eğitim Bakanlığı taslak olarak hazırlanan ders kitaplarının incelenmesi ve neticesinde de değerlendirilmesi amacıyla yeni bir sisteme daha imza attı.

Pandemi sürecinde yaşanan uzaktan eğitim ile kendisine çok daha iyi yer edinen Milli Eğitim Bakanlığı taslak olarak hazırlanan ders kitaplarının incelenmesi ve neticesinde de değerlendirilmesi amacıyla yeni bir sisteme daha imza attı. Önümüzdeki süreçte okullarda okutulacak ders kitaplarının inceleme ve değerlendirilmesinde yüz yüze ve çevrimiçi eğitim etkinlikleri düzenlenecek.

Ders Kitapları Dijital Ortama Taşınıyor

Nitelikli ders kitabı oluşturulması için atılan dijital devrim neticesinde örgün ve yaygın eğitimde okutulması planlanan ders kitaplarının ve eğitim araç gerecinin niteliklerinin artırılması planlanıyor. 14 Ekim tarihinde yayımlanan Resmi Gazete’de usul ve esaslarına dair yönetmelik ile mevzuat düzenlemesine gidilmişti. Değerlendirmeye katılacak olan öğretmen ve eğitim uzmanı ile akademisyenlerin şeffaf ve objektif olması için çalışmalar yapılıyor. Bu incelemeye katılan uzmanlara ödenecek ücretlerde de iyileştirme yapma yoluna giden MEB internet üzerinden yeni projelerini de birer birer hayata geçiriyor.

Yüz yüze Eğitim İnternetten

Milli Eğitim Bakanlığının Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünce altyapısının hazırlanmasının ardından okutulması planlanan ders kitaplarının incelenmesi için yüz yüze ve çevrimiçi ortamlarda tartışmalara açılabilecek. Bu anlamda oluşturulan sistem Türkiye’de görevli tüm akademisyen ve öğretmenlerin internet üzerinden kullanımına açıldı. Ayrıca katılmak isteyen panelist adayları kitapinceleme.meb.gov.tr adresi üzerinde başvuru da yapabilecek.

Uzmanlara 7-24 Erişim İmkanı Verilecek

MEB Talim ve Terbiye Kurulunca bu sistem sayesinde öğretmen ve uzmanlara yüz yüze ile çevrimiçi eğitimler verilirken katılımcılara erişim 7-24 sağlanacak. Bu sayede Türkiye’nin neresinde olursa olsun öğretmenler ile akademisyenler aynı anda farklı zamanlarda istedikler gibi bu sistem sayesinde ders kitaplarını inceleme ve değerlendirme imkanı bulacak. Bu durum hem MEB hem katılımcılara zaman ile maliyet tasarrufu sağlarken ülkemiz de kazanmış olacak. Geçmiş yıllarda okutulan ders kitaplara dair güncel veri ile diğer hususların incelenmesi, değerlendirilmesi gibi hususlar uzun süre alıyor maliyetlere neden oluyordu.

Her yıl tartışmalara neden olan ders kitapları ve konuları ile ilgili hususlar için hazırlanan yönetmelik ile mevzuata uygunluğu sağlandı. Bundan sonraki süreçte yapılan çalışmalar eğitim öğretimi daha ileri seviyelere taşıyacak.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.