Milyonlarca Öğrencilere Yakından İlgilendiriyor! Okullarda PCR Testi Dönemi Başladı...

Milyonlarca Öğrencilere Yakından İlgilendiriyor! Okullarda PCR Testi Dönemi Başladı...

Yüz yüze eğitimde gözler öğrencilere yapılacak rastgele PCR testi uygulamasına çevrildi. Korona Virüs salgının gidişata dalgalı bir seyir olması korku yaratırken Bakan Koca öğrencilere rastgele seçilerek PCR testi taraması yapılacağını açıkladı.

6 Eylül'de okulların açılması ile yüz yüze eğitimde gözler öğrencilere yapılacak rastgele PCR testi uygulamasına döndü. 

Koronavirüs salgınının gidişatı dalgalı bir hal olması nedeniyle endişe yaratırken Bakan Koca, öğrencilere rastgele seçilerek PCR testi taraması yapılacağını duyurdu.

Alınan bu karara bir kesim veliler tepki gösterirken bir kısım veliler ise olumlu karşıladı. Öğrencilerin izinleri olmadan herhangi bir test uygulanmasını istemediklerini belirten vatandaşlar, sosyal medyada gündeme oturdu. Bu açıklama sonrasında Bakan Fahrettin Koca, PCR testi için öğrencilerin velilerinden onay alınacağını duyurdu.

"GİZLİ VAKALARI TESPİT EDEBİLMEK İÇİN ÖNEMLİ"

Salgının yayılımının belirlenmesini hedefleyen bu uygulamanın gerekliliğini CNN Türk yayınına katılan İç Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Mustafa Çetiner değerlendirdi. Velilerden izinsiz öğrencilerden test alınamayacağını dile getiren Çetiner, bu uygulamanın yüz yüze eğitimdeki sürekliliğe olumlu yönde etkileyeceğini vurguluyor. Çetiner'in açıklamaları şöyle: "Çocuklar yetişkinlere göre çok daha fazla oranda bulgusuz seyrediyorlar ve hastalığı yayma riskleri var. Bu anlamda gizli vakaları tespit edebilmek anlamında bu PCR testleri çok önemli. Bir anlamda bunu yapmak gerekmektedir eğitimin devamlığını kesintisiz sürebilmesini hedefliyorsak bu tür önlemleri almak zorundayız."

"VİRÜSÜN YAYGINLIĞI ORTAYA ÇKMIŞ OLACAK"

Böylece, bugün itibariyle kentlerdeki bazı okullarda öğrencilere PCR tarama testi yapılacak. Bakan Koca, konu hakkında yapmış olduğu açıklamada, "Pazartesi'den itibaren illerimizde bazı okullarımızda örnek olabilecek okullarımızı ayrıca öğrencileri taramak istiyoruz. Rastgele taramayı yapıp, bu manada belirtisi olmadan, toplumda ya da öğrencilerimizde salgının, virüsün yaygınlığını görmek için yapmış olacağız" demişti. 

(TV100)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.