10.000 TL İle Gram Altın, Çeyrek, Dolar, Euro, Hisse Senedi Alanlar Kaç Lira Kazandı? Kaç Lira Kaybetti? Haftalık Yatırım Araçları Performansları! İşte Detaylar…

10.000 TL İle Gram Altın, Çeyrek, Dolar, Euro, Hisse Senedi Alanlar Kaç Lira Kazandı? Kaç Lira Kaybetti? Haftalık Yatırım Araçları Performansları! İşte Detaylar…

Piyasalar bu hafta çalkantılı günler geçirirken yatırım araçlarının haftalık getiri performansları da açıklandı. Bu hafta en çok para kazandıran yatırım aracı hangisi? Dolar, euro alanlar kaç lira kazandı ya da kaybetti?

19 Kasım 2020 Perşembe günü alınan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı ile piyasa çalkantılı günler geçirirken yaşanan çalkantılar yatırım araçlarını da etkiledi.

Karar Borsa Üzerinde Olumlu Etki Yarattı!

Alınan karar piyasayı ne kadar sallandırmış olsa da borsa üzerinde olumlu etkiler yarattı. Bu haftanın en çok kazandıran yatırım aracı borsa oldu! Borsada işlem gören hisse senetlerinin değeri haftalık bazda ortalama yüzde 2,53 oranında değer kazandı. Hafta başında borsaya on bin liralık yatırım yapan bir kişi 253 lira gelir elde etmiş oldu.

Euro, Altın ve Dolara Güvenenler Kaybetti…

Üzen haberler ise dolar, euro ve altından geldi. Amerika’da açıklanacak teşvik paketi beklentisi ve koronavirüs aşısı hem doları hem de altın fiyatlarını aşağı çeken bir gelişme oldu.

Gram altın bu hafta yüzde 1,39 değer kaybetti.  Pazartesi günü on bin lira ile gram altın alanlar haftalık bazda 139 lira para kaybı yaşadı. 

Dolar kurunda haftalık kayıp yüzde 0,74 olarak görülürken Euro kurunda ise haftalık kayıp yüzde 0,23 olarak bildirildi. Haftanın başında on bin lira ile dolar alanlar 74 TL para kaybederken Euro alanlar 23 TL para kaybetmiş oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.