Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlara müjdeyi verdi..! 2317 TL, 3475 TL ve 4634 TL maddi yardım..! Kimler bu yardımı alabilir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlara müjdeyi verdi..! 2317 TL, 3475 TL ve 4634 TL maddi yardım..! Kimler bu yardımı alabilir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı kabine toplantı sonrası yaptığı açıklamada ise ilkokul ve ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yapılan yardımları dile getirdi. İşte devletimizden öğrenci yardımı için alabileceğiniz nakit para destekleri. İlk ve Ortaokul öğrencileri için: 2317 TL, Lise öğrencileri için: 3475 TL, Yüksek okul öğrencileri için: 4634 TL

Devlet, koronavirüs pandemi döneminde vatandaşları desteklemeye devam ediyor. Kaymakamlıklar da bu süreçte vatandaşların ihtiyaçları ışığında bazı destekler veriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı kabine toplantı sonrası yaptığı açıklamada ise ilkokul ve ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yapılan yardımları dile getirdi. İşte devletimizden öğrenci yardımı için alabileceğiniz nakit para destekleri.

  • İlk ve Ortaokul öğrencileri için: 2317 TL
  • Lise öğrencileri için: 3475 TL
  • Yüksek okul öğrencileri için: 4634 TL

Bu yardımlardan ilk belirlemelere göre 19 bin 440 öğrenciyi kapsayan ödemeler başvuru yapılmadan yapılacak olduğunu belirtti.

Kaymakamlıklar tarafından sağlanan çeşitli yardımlarda pandemi dönemi içerisinde birçok aileye ulaşıldı. Her ne kadar koronavirüs pandemisi kapsamında normalleşme süreci başlamış olsa da hala salgın sebebiyle oluşan ekonomik daralmanın etkisini üzerlerinde hisseden birçok vatandaşın olduğu bilinen bir gerçek. Bu durumda da işten çıkarılmış olan, gelire sahip olmayan ve yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlara ve ailelerine devlet tarafından çeşitli destekler yapılıyor. 

Herhangi Bir Maddi Güvencesi Olmayanlara Büyük Destek!

Kaymakamlıklar tarafından yapılan yardım kampanyaları kapsamında herhangi bir maddi güvencesi ve maddi geliri bulunmayan ancak ne düzeyde olursa olsun eğitim çağında çocuğa sahip olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek veriliyor. Sosyal devlet anlayışını ön plana koyarak yapılan yardımlar sayesinde pek çok vatandaş evine ekmek götürebiliyor. Özellikle de eğitim gören çocukların ailelerinin yaşadığı maddi sıkıntılardan ve imkansızlıklardan minimum seviyelerde etkilenmesi adına titizlikle uygulanmaya devam eden kaymakamlık temelli yardım kampanyaları pek çok aileye ulaşıyor. Bu kapsamda ise anaokulu çağındaki çocuklar için 500 lira, ilköğretim için 750 lira, lise için 800 lira ve üniversite için de 900 lira değerinde ödemeler gerçekleştiriliyor.

Hey Ay Ödeme Gerçekleştiriliyor!

Söz konusu ödemelerden faydalanmak adına maddi durumunuzu belgelemek kaydıyla kimlik kartınızla birlikte yaşadığınız yerin kaymakamlığına başvurmanız gerekiyor. Gerçekleştirilecek olan ödemeler hızlı bir değerlendirme sürecinin ardından yapılıyor. Söz konusu sürecin ardından vatandaşlar da 500 - 900 Tl arasından ihtiyaç duydukları miktarda desteğe erişebiliyor. Bu kapsamda herhangi bir şehir ya da bölge kısıtlaması yer almıyor.

Başvuru kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlükleri bünyesinden gerekli olan tüm belgeler temin edilebiliyor. Kaymakamlık içerisinde bulunan sosyal yardımlaşma bürolarından da gerek olan tüm bilgiler alınabiliyor ve ayrıca başvuru süreçleri de bu noktalarda tamamlanabiliyor.

Şartlara uydukları tespit edilen ve gerçekten yardıma ihtiyaç duyan kişilere ise her ay düzenli olarak ödemeler yapılıyor.

Kira Yardımlarına Nasıl Başvurulur?

Kira yardımları hususunda ise gerekli olan şartları taşıyan kişiler, yapılan incelemeler neticesinde kira parasına ulaşabilmektedir. Bahsi geçen başvurular Kaymakamlık ve Valilikler bünyesinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları' na yapılabilir.

Maddi açıdan sıkıntı yaşayan ailelerin kira giderlerinin karşılanması için birçok kurum ve kuruluş tarafından yardım yapılmaktadır. İşte o kurumlardan bazıları…

Kira Yardımı Yapan Yerler

  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki Müdürlükler
  • Kaymakamlık bünyesinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları
  • Belediyeler
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesindeki kuruluşlar
  • Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları
  • Çeşitli özel vakıf ve dernekler

Maddi İmkansızlık Yaşayanlara Müjde!

Koronavirüs pandemi dönemi kapsamında her ne kadar normalleşme sürecine geçiş yapılmış olsa da insanların ekonomik durumu halen daha virüsün yoğun negatif etkisi altında yer alıyor. Bu kapsamda pek çok resmi kurum ve kuruluşun ve hükümetin öncülüğünde ihtiyacı olan ailelere ve hanelere pek çok konuda yardım yapılıyor. Bu konular ise eğitim gören çocuklar için yapılan yardımdan kira yardımına ondan ev tamir desteğine kadar farklılık gösteriyor.

Ev Tamiri Konusunda Yardım

Eğer maddi imkansızlığı olan bir ailenin evinde içinde durulamayacak kadar büyük bir hasar varsa ve söz konusu hasarın tamiri mutlak suretle gerekli ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinden bu hususta da yardım talep edilebiliyor. İhtiyaç ışığında 15 Bin, 20 Bin ve 25 Bin düzeylerinde ev tamir destek yardımı sağlanabiliyor.

Dayanışma Vakfı bünyesinden bu hususta da yardım talep edilebiliyor. İhtiyaç ışığında 15 Bin, 20 Bin ve 25 Bin düzeylerinde ev tamir destek yardımı sağlanabiliyor.

Çalışmayanlar İçin Gerçekleştirilen Yardımlar

Yukarıda belirtilen yardım kollarının yanında herhangi bir işi olmayan ve çalışmayan kişilere de direkt olarak resmi kurum ve kuruluşlar tarafından yardımlar yapılıyor. Bu anlamda da gerekli koşulları sağladığını kanıtlayacak şekilde resmi kurumlara başvuruda bulunmanız gerekiyor. İşte çalışmayan vatandaşların ulaşabileceği yardım alanları:

  • Gıda Yardımı, 
  • Para Yardımı, 
  • Çocuk yardımı, 
  • Eşi cezaevine giren kadınlar için sağlanan sosyal yardımlar, 
  • Bebek maması ve bez yardımı, 
  • Muhtaçlık maaşları, 
  • Sosyal destek yardımları, 
  • Tıbbi malzeme desteği, 
  • Yatalak hasta bezi yardımları, 
  • Evde bakım parası ödemeleri, 
  • Şartlı sağlık destekleri, 
  • Engelli raporu sahiplerine maaş yardımı, 
  • Kira yardımı, 
  • Yakacak yardımı 
  • Eğitim/öğretim yardımı, 
  • Bayramlık ve gıda yardımı, 
  • Kıyafet desteği

Yukarıda belirtilen tüm yardım kollarının yanında Doğum yardım paraları, şartlı gebelik kapsamında maddi yardımlar, dul kadınlar için verilen yardımlar, afet yardımları gibi çeşitli konularda da maddi desteğe ulaşabilirsiniz. Tüm konularda başvurular hakkında detaylı bilgilye ulaşma ve başvuru işlemlerini gerçekleştirmek adına ilçenizde yer alan kaymakamlıklara ve kaymakamlık bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bizzat giderek süreci yönetebilirsiniz. Koronavirüs pandemisi kapsamında ekonomik etkilerin devam etmesi durumunda söz konusu sosyal destek ve yardım projelerinin de daha geniş alanlara yayılması ve yardım düzeylerinin de yükseltilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.