Fiziki altın mı yoksa altın hesabı açmak mı mantıklı? İşte o detaylar

Fiziki altın mı yoksa altın hesabı açmak mı mantıklı? İşte o detaylar

Altın birikimi yapan kişiler yastık altında mı birikim yapmalı yoksa bir bankadan altın hesabı mı açmalı? Soruya cevap haberimizde... Kuyumculardan satın alınan fiziki altınlarda ise herhangi bir vergi işlemi uygulanmaz, ancak söz konusu altınlar nerede saklanacak, güvenliği nasıl sağlanacak gibi konular düşünülmeye başlar.

Soru: Ev almak için biriktirilmiş olan 300.000 TL’lik bir tutar ile fiziki altın mı alınmalı yoksa altın hesabı açtırılıp para oraya mı yatırılmalı? İşte cevabı..

Cevap: Bankalarda altın hesabı açtırabilir kaydı alınarak altın alım satım işlemi gerçekleştirilebilir, bu kapsamda gram altın alımı yapılabilir ve söz konusu altınlar da çalınma riskinden korunmuş olur. Bankalardan kaydı altın alım işlemi yapıldığında yüzde 1 oranında vergi ödemesi gerçekleştirilir, ayrıca 100 gram değerinde ve bu değerin üzerindeki kaydı altın alım işleminde de 1 günlük valör uygulaması yapılır. Yani alınan altın satın alım yapılan işlem gününde değil bir sonraki gün hesaba aktarılır.

Kuyumcudan fiziki altın almak mantıklı mı?

Kuyumculardan satın alınan fiziki altınlarda ise herhangi bir vergi işlemi uygulanmaz, ancak söz konusu altınlar nerede saklanacak, güvenliği nasıl sağlanacak gibi konular düşünülmeye başlar. Bu konuda bankacınızla görüşmeniz sonucunda gerekli bilgilere ulaşabilir ve kendinize uygun bir portföy oluşturabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.