Kripto Para Gelirlerine Vergi Getirilecek Mi?

Kripto Para Gelirlerine Vergi Getirilecek Mi?

Dünyanın sardığı kripto para furyası büyümeye devam ederken Güney Kore, kripto para gelirlerine yüzde 20 oranında vergi getirdiğini açıklamıştı. Türkiye’de de sık sık vatandaşlarım yatırım yaptığı sanal dövizlere vergi gelecek mi? Gelirsa hangi oranda vergi uygulanacak? İşte detaylar...

Güney Kore Yüzde 20 Oranında Vergi Uygulamasına Başlayacak

Güney Kore’den gelen haberler doğrultusunda kripto para borsası için bir vergilendirme girişimi gündeme geldi. Son açıklamalarla birlikte kripto para borsasındaki gelirler için yüzde 20 oranında vergi uygulanacak. Uygulama ise 1 Ocak 2022 tarihinde başlayacak.

Kripto para ticaretinde yılda 2,5 milyon Won’dan (2.260 dolar) fazla kazanç sağlayan yatırımcılardan vergi alınacak. 1 Ocak 2022 tarihinden sonra başlayacak olan bu uygulamada sınır miktar 2 bin 260 dolar olacak.

Türkiye’de Kripto Para Gelirlerine Vergi Getirilecek Mi?

Ülkemizde bir yatırım aracı olarak kullanılmaya devam edilen kripto para borsasında henüz bir vergi getirilmedi. Bazı analistlere göre yatırımcıların elde ettiği kazançların artmasıyla beraber Türkiye’de de vergi uygulaması başlayabilir. Uygulama başlatılırsa da olabilecek verginin yüzde 20 oranında olduğu biliniyor. Ancak Türkiye’de henüz böyle bir uygulama başlatılmadı. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kripto paraları gerçek para olarak kabul etmesinde ise herhangi bir vergi uygulanmaz.

İlginizi çekebilir...

Dogecoin Ayda! Elon Musk Dogecoin Fiyatını Yine Zıplattı!

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.