Konut kredisi faizleri düştü! Kira öder gibi TOKİ'den ev sahibi olun! 898 Lira Taksitle 60, 120,180 ay vade

Konut kredisi faizleri düştü! Kira öder gibi TOKİ'den ev sahibi olun! 898 Lira Taksitle 60, 120,180 ay vade

TOKİ’nin daire satışı yapacağı yerler arasında AFyonkarahisar, Elazığ, Erzincan Kemaliye, Kilis, Kocaeli Dilovası, Van Erciş, İzmir Karabağlar yer alıyor.

Uygun şartlarda ve fiyatlarda ev sahibi olma çabasındaki dar gelirli vatandaşların arayışlarının başında TOKİ satışları geliyor. Sürekli ikamet edilen ilde yeni projenin olup olmadığını, dar gelirli kişileri ev sahibi yapmak için devletin atacağı adımları bekleyen vatandaşlara zaman zaman bu tür müjdeler de geliyor. Nitekim son aşamada TOKİ yaptığı duyuruda 10 ilde kura ile satış yapacağını duyurdu.

TOKİ Hangi İllerde Daire Satışı Yapacak?

TOKİ dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi için yeni projeleri hakkında duyuruda bulundu. Bu duyuruda en cazip konut satışı da KDV hariç olarak Şanlıurfa Akçakale’de olduğu açıklandı. TOKİ’nin daire satışı yapacağı yerler arasında AFyonkarahisar, Elazığ, Erzincan Kemaliye, Kilis, Kocaeli Dilovası, Van Erciş, İzmir Karabağlar yer alıyor.

Akçakale 898 Lira, Dilovası 1,087 Lira Taksitle

Kocaeli Dilovasında 1.087,85 TL aylık taksitler ile toplamda 226 bin 765 liraya konut sahibi olunabilecek. Akçakale’de ise 898,34 lira taksitle KDV hariç 179 bin 668 liraya daire sahibi olunması dikkatleri üzerine topladı.

TOKİ yıllardır dar gelirli vatandaşları uygun fiyatlara ev sahibi yapmaya devam ediyor. Yeni projeler ile vatandaşlara sürekli yeni müjdeler veren TOKİ’den uygun taksitli ev sahibi olunabiliyor. Her geçen sürede yüzlerce kişiye ev sahibi yapan TOKİ Ekim ayı itibariyle açık artırma, kura ile satış ve talep toplama yöntemlerini kullanarak projelerini satıyor. Ayrıca resmi internet sitesinden de ayrıntılı bilgilere ulaşmak mümkün.

Fiyat ve taksit açısından en uygun projenin bulunduğu Şanlıurfa Akçakale dahil olmak üzere Atatürk Mahallesinde TOKİ 314 konut satışı gerçekleştirecek. Kocaeli Dilovası ilçesinde ise Köseler Mahallesinde 429 konut satışı söz konusu olacak.

TOKİ Daire Satışına Başvuru Şartları

Öncelikle başvurularda TC vatandaşı olunması zorunlu. Aynı zamanda projenin yapıldığı bölgede en az bir yıllık ikametinizin bulunması gerekiyor. Buradaki ikamet Nüfus Müdürlükleri MERNİS sisteminden takip ediliyor. Yani kaydınızın resmi olarak yapılmış olması önemli. Şehit ailesi, Harf ve Vazife ile Dul yetim kategorilerinde olan vatandaşların ise buralarda en az ikamet süresi 3 yıl olması gerekiyor. Uygun daire alımı için başvurularda daha önce TOKİ’den daire alınmamış olması da şartlar arasında bulunuyor. Başvuru sahibinin başvuru tarihi itibariyle yaşının 25 başvuru yapan kişinin aile aylık gelir tutarı da 6500 ve daha az olması gerekiyor. Burada gelir şartı İstanbul için 7 bin lira olarak belirlenmiş.

Editör
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.