Babası Dolandırıldı! 14 Milyon TL’lik Borç Ona Kaldı! SGK’ya Gittiğine Pişman Oldu!

Babası Dolandırıldı! 14 Milyon TL’lik Borç Ona Kaldı! SGK’ya Gittiğine Pişman Oldu!

Hamza Begde annesinin emeklilik işlemleri için SGK’ya gitti. SGK’da öğrendikleriyle şoke oldu! SGK kayıtlarındaki yer alan bilgilere göre merhum babası Mustafa Begde üzerine kayıtlı 3 şirket var! Merhum babasından Hamza Begde’ye kalan 14 milyon TL’lik vergi borcu da cabası! Yasal yollarla hakkını aradı. Detaylar haberimizin devamında...

Hamza Begde annesinin emeklilik işlemleri için SGK’ya gitti. SGK’da öğrendikleriyle şoke oldu! SGK kayıtlarındaki yer alan bilgilere göre merhum babası Mustafa Begde üzerine kayıtlı 3 şirket var! Merhum babasından Hamza Begde’ye kalan 14 milyon TL’lik vergi borcu da cabası! Yasal yollarla hakkını aradı. Babasının şirketleri olmadığını ve dolayısıyla borcu olamayacağını anlatmaya çalışsa da bir sonuç alamadı. Şimdi ise borç Hamza Begde’nin asgari ücretinden kesilmeye başlandı.

Mustafa Begde Sivas’tan İstanbul’a çalışmaya gitmişti. Haberi bile olmadan üzerine ulaşım, gıda, inşaat, metal ve hırdavat üzerine 3 adet şirket kuruldu. Adına kurulan şirketlerden habersiz bir şekilde 2012 yılında vefat eden Mustafa Begde ardında 14 milyon TL’lik borç bırakmış oldu.

Annesinin emeklilik işlemleri için SGK’ya giden Hamza Begde durumu öğrendi. İstanbul’da vergi dairesine gittiğindeyse 14 milyon TL’lik vergi borcunu gördü. Babasından habersiz bir şekilde adres karşılığı bulunmayan şirketlerin babasının üzerine devredildiğini anladı. Belgelerde babasına ait olmadığını iddia ettiği imzalar olduğunu söyleyen Begde hukuki yollarla hakkını aramaya çalıştı ama sonuç alamadı. Dolayısıyla 14 milyon TL’lik borç 2018 yılından itibaren bir kamu kurumunda garsonluk yapan ve asgari ücret alan Hamza Begde’nin maaşından kesilmeye başlandı. Asgari ücret aldığını belirterek başvuruda bulunan Begde’den kesilen miktar maaşının 4’te 1’i iken % 10’a düşürüldü.

‘’Devlet Yetkililerinin Beni Görmelerini İstiyorum!’’

‘’İlgili makamlara şikayetlerde bulundum, savcılığa bildirdim, CİMER'e yazdım. Şu an toplam borcum, parça parça olmakla birlikte tam 14 milyon lira. Ailede tek sigortalı çalışan ben olduğum için borç otomatik olarak bana devredilmiş durumda. Normalde maaşımın 4'te 1'i kesiliyordu ve bunu ödeyebilecek durumda olmadığımı dilekçeyle belirttim. Şu an maaşımın 10'da 1'i kesiliyor. Son 3 senedir bu böyle devam ediyor. Ben bu ülkenin zengini olsam dahi kimse tek seferde çıkarıp 14 milyon lirayı bir anda ödeyemez. Ben devlet yetkililerinden beni görmelerini istiyorum. Avukat tutacak imkanım yok. Savcılığa ve karakollara başvurdum, ilgili makamlarla görüştüm ancak ne kadar dilekçe yazsam da ret geliyor.’’ Şeklinde konuşan Begde sesini duyurmak istiyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.