Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? İşte o kritik açıklama geldi

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? İşte o kritik açıklama geldi

Bu hafta sonu Sokağa çıkma yasağı var mı? Yasaklar ne zaman bitecek, kısıtlamalar ne zaman kalkacak? Sokağa çıkma yasağı için dikkat çeken kritik tarih açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri bakanlığı sokağa çıkma yasağı hakkında ne dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu sokağa çıkma yasağı kısıtlaması hakkında yaptığı açıklamada şöyle diyordu. Covid-19 pandemi salgını vaka sayısı belirli bir sayı altına düşerse eğer kısıtlamaları kademeli olarak kaldırılacağını duyurmuştu. 

Ülke gündemini fazlası ile meşgul eden ve vatandaşların en çok merak ettiği sokağa çıkma yasağı var mı? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? gibi merak edilen soruların başında geliyor. İçişleri bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hafta sokağa çıkma yasağı hakkında açıklaması var mı yok mu işte o tüm detaylar son dakika haberi olarak sondakika7.com'da

Covid-19 aşılama işlemleri ülke genelinde tüm hızı ile sürerken, korona virüs son durum tablosu da gelmeye devam ediyor. Aşılama işlemleri ve yasaklardan sonra vaka sayılarında ciddi bir düşüş gelmeye devam ediyor. Milyonlarca vatandaşın merak ettiği soru ise şu oldu.  "Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Kısıtlamalar ne zaman kalkacak?"

İçişleri Bakanlığı

İçişleri Bakanlığı son zamanlarda koronavirüs pandemi salgını ile mücadele ve hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması ile alakalı her hangi bir bilgi paylaşmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en son kabine toplantısında belirttiği üzere sokağa çıkma yasakları bu hafta da devam edecek.

Sokağa çıkma yasağı hangi saat ve hangi günler olacak?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı Cuma saat 21:00'da başlayarak, Pazartesi saat 05:00 saatine kadar olmaya devam edecek.

Hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması ise, saat 21:00 - 05:00 saatleri arasında olmaya devam edecek.

Hafta içi; 20 yaş altı gençler saat 13:00 - 16:00 saatlerinde, 65 yaş üstü vatandaşlar 10:00 - 13:00 saatlerinde sokağa çıkabilecekler. 

Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?

Covid-19 pandemi salgını ile mücadele Mart ayının ikinci haftasına kadar sürmesi planlanıyor. Bu süreçten sonra ise kademeli olarak sokağa çıkma yasakları kaldırılabilir. Buna göre hafta içi sokağa çıkma yasağı 21:00 - 00:00 saatleri arasına, hafta sonu sokağa çıkma yasağı ise gündüz kaldırılabilir. 

Lokantalar, cafeler, okullar ve diğer esnafların açılması belirli kurallar çerçevesinde açılmasına izin verileceği düşünülüyor.

Hükümetin yaptığı değerlendirmeler sonucunda son 2 ay içerisinde yapılan covid-19 pandemi salgını önlemlerinde vaka sayısında yüzde 60 azaldığı ve ölüm oranlarında azalma beklendiği açıklandı.

Toplumsal bağışıklık ile büyükşehirler başta olmak üzere ciddi oranda korona virüs vaka sayısında azalma görüldüğü dile getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sokağa çıkma yasağı açıklaması

Covid-19 pandemi salgını hükümetinde gündeminden düşmüyor. Önlemlerin alınması, aşılamaların son hızla devam etmesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en son yapılan kabine toplantısı sonrası gündemi meşgul eden salgının önlemleri konusu oldu.

Alınan covid-19 pandemi salgını ile alınan tedbirlerin etkisini göstermesi ile salgının artış oranında gerileme başladığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, ‘Vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesiyle birlikte daha önce de yaptığımız gibi elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız ama her bireyin kendi tedbirlerini sıkı bir şekilde uygulamaya devam etmesi şarttır.’ dedi.

Neler değişecek?

  • Salgının seyrine bağlı olarak, kuralların değiştirilmesine ilişkin seçenekler tartışılıyor.
  • Öncelikli olarak sokağa çıkma yasağına ilişkin saatlerin daraltılabileceği konuşuluyor. Cumartesi-pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması da yeni planlamada söz konusu olabilecek.
  • Hafta içi kısıtlamalarının saatlerinin de 21.00’den 23.00’e çekilebileceği belirtiliyor.
  • Bir süre sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta kabul edilebileceği, ertelenen ameliyatlar ve tedavilere de yeniden başlanabileceği ifade ediliyor.
  • Mart ayından itibaren okulların ikinci yarı yılında yüzyüze eğitime geçmesi de tartışılan konular arasında.
  • Lokanta ve kafelerin belli kurallarla açılabileceği, buralara HES koduyla girilmesine ilişkin yeni düzenlemeler yapılabileceği öne sürülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.