Korkutan uyarı: Bir felaket yaşanıyor, araç kullanmayın evde kalın

Korkutan uyarı: Bir felaket yaşanıyor, araç kullanmayın evde kalın

İzmir’de gece saatlerinde başlayan yağış afete dönüştü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger sosyal medya üzerinden vatandaşları evden çıkmamaları konusunda uyardı. Gelişmeleri İZUM’dan takip eden Başkan Tunç Soyer, “Geçen yıl boyunca yağan yağmurun yüzde 18’i bir gecede yağdı. Metrekareye 126 kilogram su düştü, bu çok ciddi bir rakam” dedi.

İzmir'de 8 saat içinde Şubat ayı ortalamasının üzerinde düşen yağışlar kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Konak ilçesinde bulunan alt geçitlerde kanalizasyon seviyesini aşan sular araç geçişi zorlaştırırken, metro istasyonlarının çıkışında biriken sular da vatandaşların geçişine engel oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İzmir ve çevresinde kuvvetli sağanak yağış uyarısının ardından gece saatlerinde başlayan sağanak yağış etkisini göstermeye devam ediyor. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yaklaşık 8 saatte Şubat ayı yağış ortalamasının üzerinde yağış düştüğünü açıkladı. Sağanak yağış sebebiyle İzmir'in ana arterleri tıkanırken alt geçitler ve bazı metro istasyonlarının girişlerinde biriken su sebebiyle hem vatandaşlar hem de araçlar geçiş yapmakta zorluk yaşadı. Kentte raylı sistemle yapılan ulaşımlar da aksadı. İzmir Banliyosu'nun (İZBAN) ve İzmir Tramvayı'nın seferlerinde gecikmeler yaşanıyor.

Alt geçitler ve metro istasyonlarının çıkışları tıkandı

Konak ilçesinde bulunan Konak Alt Geçidi'nde yoğun yağış nedeniyle kanalizasyon kapasitesini aşan sular birikti. Suların birikmesi sebebiyle Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan geçmek isteyen araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri altgeçitte biriken suları tahliye etmek için yoğun çaba sarf ederken, araç geçişleri tünelin sol şeridinden kısıtlı bir şekilde yapılıyor.

İzmir'in en işlek yerlerinden biri olan Basmane Meydanı'nda da Basmane Metro İstasyonu'nun çıkışında biriken sular metro istasyonundan çıkan vatandaşların geçişini engelledi. Diz boyunu aşan sular sebebiyle vatandaşlar dakikalarca beklemek zorunda kaldı.

Öte yandan Kordonboyu'nda yolun bir kısmı araç trafiğine geçici olarak kapatıldı.

İ̇zmir’i Sel Vurdu: Alt Geçitler Ve Metro İstasyonlarının Çıkışları Tıkandı

İzmir'de aşırı yağışlarla birlikte gelen sel felaketiyle, Konak ilçesindeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi de sular altında kaldı, onlarca esnafın iş yerini su bastı. Yağışlar, vatandaşlara da zor anlar yaşattı. Bir kadının yürümeye çalışırken düştüğü anlar kameraya yansıdı.

İzmir'de aşırı yağışlar hayatı felç etti. Dereler taştı, araçlar sular altında kaldı, mahsur kalan vatandaşlar ekipler tarafından kurtarıldı. Kentte yine onlarca ev ve iş yerini su bastı. İzmir Valiliği, "Su baskını toplam 673, mahsur kalma 23'tür. Su baskınlarının yüzde 80'i ev, yüzde 20'si iş yeri olarak tespit edilmiştir. Yoğun bir seferberlik ile tüm ekiplerimiz sahada sel önleme ve hasar giderme çalışmalarına devam ediyor" şeklinde açıklama yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer ise "Geçen yıl boyunca yağan yağmurun yüzde 18'i bir gecede yağdı. Metrekareye 126 kilogram su düştü, bu çok ciddi bir rakam" dedi.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde iş yerleri sular altında

Öte yandan, yağışlardan Konak ilçesine bağlı Alsancak bölgesi de etkilendi. Sağanak yağışla, Kıbrıs Şehitleri Caddesi sular altında kaldı. Bölgede onlarca esnafın iş yerini su bastı. Bölgedeki esnaf, hasar tespit çalışmasını henüz yapamadıklarını belirtti. Yağışlar, vatandaşlara da zor anlar yaşattı. Bir kadının yürümeye çalışırken düştüğü anlar kameraya yansıdı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların devam edeceğini bildirdi.

İ̇zmir’i Vuran Sel Felaketiyle Esnaf Ve Vatandaş Çaresiz Kaldı

İzmir'de gece boyunca etkili olan sağanak yağmur seli beraberinde getirdi. Sel sularında mahsur kalan araç sürücüleri yardım beklerken imdadına trafik polisleri yetişti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün İzmir ve çevresinde kuvvetli sağanak yağış uyarısının ardından gece saatlerinde başlayan sağanak yağış, etkisini göstermeye devam ediyor. Sağanak yağış sebebiyle İzmir'in ana arterleri tıkanırken, Anadolu Caddesi - Yeni Girne Caddesi yol ayrımı mevkii, Yamanlar Deresi'nin taşması sonucu sel altında kaldı. Sel suları nedeniyle araçlar yolda mahsur kalırken, sürücülerin imdadına İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri yetişti. Sel suları nedeniyle ilerleyemeyen bazı araçlar çekici vasıtasıyla yoldan kaldırılırken, bazı araçları trafik polislerinin de yardımıyla vatandaşlar iterek sulardan çıkarmaya çalıştı.

Vatandaş çekicilerden dert yandı

Sel sularında araçlarıyla mahsur kalan vatandaşlardan Ömer Yalçın, araçlarını sudan kurtaran çekicilerin yüksek ücret talep etmesinden dert yandı. Canlarını zor kurtardığını belirten Yalçın, "Halimizi görüyorsunuz. Arabalar suyun içinde kaldı. Onlarca araç suyun içinde kaldı, biz de canımızı zor kurtardık, camdan kendimizi dışarı attık. Araba gitti zaten pert oldu. Bizim gibi orada mahsur kalan kadınlar da vardı, onlara da yardımcı olduk. Ne olacak bilmiyorum. Sabah 7'den beri buradayız. Bekliyoruz sabahtan beri yardımı. Çekiciler de burada bekliyorlar. Arabayı kurtarıp 100 metre ileri götürüyorlar, bizden 300 lira ücret istiyorlar. Bu da ayrı bir sorun" açıklamasında bulundu.

Motosikletiyle sel sularına düşen ve polislerin yardımıyla kurtulan vatandaşlardan Hüseyin Gazi Saraç ise, "Sabah 7.30 gibi işe geliyorduk. Sağanak yağmur sebebiyle her yer göle dönmüş. Yanımdan geçen büyük otobüsler su dalgası yapınca, motosikletimle beraber suya düştüm ben. O saatten beri uğraşıyorum, yardım bekledim. En son polis ve itfaiye gelip bize yardım etti. O saatten bu yana rezillik çekiyoruz. Tüm yollar kapalı işime gidemiyorum. Bu saat oldu daha üstümü değiştiremedim. Maddi hasarımız da çok büyük. Nasıl karşılanacak bu zarar bilemiyoruz" diye konuştu.

İ̇zmir’de Araçlar Selde Mahsur Kaldı; Yardımına Polisler Koştu

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yaşanan sel felaketiyle ilgili geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Yağışlar yer yer şiddetli olmak üzere yarın sabaha kadar devam edecek. Kamu çalışanlarının idari izni tüm güne uzatılmıştır" dedi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kenti vuran sel felaketiyle ilgili açıklama yaptı. Yağışların yer yer şiddetini artırarak devam edeceğini ifade eden Köşger, kamu çalışanlarının idari izninin tüm güne uzatıldığını açıkladı.

Vali Köşger, "Değerli İzmirliler, öncelikle yaşanan afet dolayısıyla geçmiş olsun. Yağışlar yer yer şiddetli olmak üzere yarın sabaha kadar devam edecek. Trafik kısmen rahatlamakla birlikte açılamayan noktalar bulunmaktadır. Bu sebeple kamu çalışanlarının idari izni tüm güne uzatılmıştır" dedi.

vali.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.