Tam kapanmada İŞKUR milyonlarca kişiye müjdeyi verdi..! Maaş ve ek ödeme yapacak...

Tam kapanmada İŞKUR milyonlarca kişiye müjdeyi verdi..! Maaş ve ek ödeme yapacak...

Milyonları heyecanlandıran haber İŞKUR’dan geldi. Çift maaş müjdesi veren İŞKUR, katılımcılara işsizlik maaşının yanı sıra ek ödeme yapacak.

İşinden ayrılan veya çıkarılan vatandaşlara işsizlik maaşları ile destek olan İŞKUR aynı zamanda pandemi döneminde vatandaşlara ekonomik destek vermek için çeşitli çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu destekler kapsamında meslek kurslarına katılım şartları ve ek ödemeler bulunuyor. İŞKUR meslek edindirme kurslarına katılım şartları neler,  nasıl daha fazla gelir elde edilebilir? İşsizlik maaşının yanında 10 aylık süreyle ek ödeme yapılacak. İşte detaylar…

Milyonlarca işsiz vatandaşın merakla beklediği İŞKUR’dan gelen çift maaş müjdesinin ayrıntıları araştırılan konular arasında yerini koruyor. İşsizlikle mücadele eden vatandaşlara işsizlik maaşı veren İŞKUR, Koronavirüs ile geçen bu salgın günlerinde de vatandaşlara ekonomik destek sağlamak için hazırlık yapıyor. Bu desteklerin ise meslek edindirme kurslarına katılım şartıyla ek ödeme yapılacak olduğu öğrenildi.

İŞKUR’dan işsizlik maaşı alan vatandaşlar meslek edindirme kurslarına katıldığı takdirde ek ödeme imkanı olacak. İŞKUR’un meslek edindirme kurslarına 26 gün boyunca katılım sağlayan kişilere ikinci bir maaş ödenecek. Böylece 10 aya kadar varan işsizlik maaşının yanında ek bir ödeme alınmış olacak.

Özellikle pandemi döneminde alınan tedbirler kapsamında pek çok teşvik ve ekonomik uygulamalar devreye alınmaya devam ediyor. Kısa çalışma ödeneği, nakdi ücretler gibi birçok geçici uygulamalar yapıldı. Yeni bir düzenleme de işsiz vatandaşlar için geliyor.  

İşsizlerin belli prim şartlarını tamamladıkları takdirde çalışma sürelerine baz alınarak 10 aya kadar varan sürelerle maaş alınabilecek. Bu verilen ek ödemelerden sadece damga vergisi kesilecek. 2021 yılı için işsiz vatandaşlara en düşük 1.431 TL, en yüksek ise 2.862 TL ödeme yapılacak.

İşbaşı eğitimi ve harçlık: İŞKUR’a kayıt yaptıran işsiz vatandaşlar işbaşı eğitim programlarına katılım sağlayabiliyor. İşbaşı eğitim programları haftalık 45 saat ders olmak üzere ayda 26 gün boyunca uygulanıyor.

İş arayan kategorisinde yer alan vatandaşlar için günlük 108,68 TL, öğrenciler 81,51 TL, işsizlik ödeneği alan kişiler için 54,34 TL zorunlu gider ödemesi yapılıyor.

İşte anne projesi: İşte Anne Projesi destek programı kapsamında 0-15 yaş aralığında çocuğu olan annelerin, İş Kulübü faaliyetlerinden faydalanan ve işbaşı eğitim programlarına katılan kadınların günlük 95 TL olarak zaruri gider ödemesi alacağı projedir.

Danışmanlık hizmeti: İŞKUR tarafından işsizlere danışmanlık hizmeti de veriliyor. Danışmanlık hizmetini iş ve meslek danışmanları tarafından, işsizlerin istihdamı için destek sağlaması adına veriliyor. Bu hizmet için katılımcılardan ek ücret alınmıyor.

Annelere 400 TL kreş desteği: İmalat sektöründe yer alan meslekler için düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan kadınların yükümlülüğünde olduğu 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL nakdi bakım desteği ödemesi yapılıyor.

Sağlık primleri ödeniyor: İşbaşı eğitim programlarına katılan ya da işsizlik ödeneği alan işsizlerin iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ile Genel Sağlık Sigortası prim giderleri İŞKUR tarafından karşılanıyor. Bu hizmet kapsamında işsizlerin kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu eş ve çocukları da sağlık hizmetinden diğer sigortalı vatandaşlar gibi ücretsiz yararlanabiliyor.

Meslek eğitim kursu: İŞKUR’a kayıtlı işsiz vatandaşlar, 15 yaşını tamamlamak, yetiştirilmek istedikleri mesleğe uygun özelliklere sahip olmak, işverenin aradığı donanımlara haiz olmak gibi şartları taşıması kaydıyla açılacak kurslara katılıp yeni bir meslek edinebilecekler.  Meslek edindirme kurları günlük en az 5 saat, en fazla 8 saat ve haftada 6 günü geçmemek kaydıyla en az 30, en fazla 40 saat olarak uygulanıyor.

Meslek eğitim programlarına katılan vatandaşlara, kurslara bilfiil katıldıkları gün üzerinden; sanayi sektöründe yer alan mesleklerde düzenlenen istihdam programlarına katılan katılımcılara günlük 60 TL zaruri gider ödemesi, geleneksek olarak belirtilmiş mesleklerdeki eğitimlere katılanlara günlük 40 TL zaruri gider ödemesi, istihdam garantisi olmayan meslekler için programlara katılan kişilere de günlük 30 TL zaruri gider ödemesi yapılıyor.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.