Yeni Yılda Memur Maaşlarına Zam Geliyor! Polis, Öğretmen, Memur ve Memur Emeklilerinin Maaşları Ne Kadar Olacak? İşte 2021 Zam Oranları…

Yeni Yılda Memur Maaşlarına Zam Geliyor! Polis, Öğretmen, Memur ve Memur Emeklilerinin Maaşları Ne Kadar Olacak? İşte 2021 Zam Oranları…

Yeni yıl yaklaşırken en çok merak edilen konulardan bir tanesi de maaş zamlarının ne kadar olacağı. Memur ve memur emeklisi olan birçok vatandaş, 2021 yılı ile maaşlarına ne kadar zam geleceği haberini bekliyor. Maaş zamları ise enflasyon oranına göre artış gösterecek. 2021 yılında yapılacak olan maaş artışları, 2020 yılının son 6 ayındaki enflasyon oranlarına göre yapılacak. Peki, 2021 yılında polis, öğretmen, memur ve memur emeklilerinin maaşları ne kadar olacak? İşte zam oranları…

Pandemi sebebiyle ülkenin her yerinden vatandaşlar hem sosyal hem de ekonomik olarak zor günler geçiriyor. En büyük etki ekonomik anlamda hissedilirken, gözler yeni yılda yapılacak olan maaş zamlarına çevrildi. 2021 yılında maaşlara ne kadar zam yapılacağı vatandaşın merak konusu. Zam artışları, enflasyon oranına göre artış gösteriyor. 2021 yılının maaş zamları ise 2020 yılının son 6 aylık enflasyon oranına göre şekillenecek.

Enflasyon Oranı 4.49

2020 yılındaki enflasyon verilerine göre son 6 ayın enflasyon oranı 4.49 olarak belirlendi. Bu durumda hakem kurulunun belirlemiş olduğu yüzde 3 zam oranı yükselecek. Yeni yılda memur ve memur emeklilerinin alacağı zam oranı da enflasyona göre yüzde 3.49 olacak. 

En Düşük Maaş 3 Bin 845 TL Olacak

2021 yılındaki zam oranları merakla beklenirken, enflasyon oranlarına göre yapılan zam artışı tahmini 3.49 oranında gerçekleşecek. Bu orana göre bir memurun alacağı en düşük maaş miktarı 3 Bin 845 TL olacak. Hesaplanan maaş miktarında aile yardımı ise bulunmuyor. Memur emeklilerinde ise en düşük maaş miktarı 2 Bin 916 olarak hesaplandı.

SSK Emekli Maaş Zamları Ne Kadar Olacak?

2020 yılında son 3 aya göre hesaplanan enflasyon oranı 2.44 olarak belirlendi. Bu durumda en düşük maaş esnaf için 1940 TL olarak hesaplandı. SSK emeklilerinde ise 2000 yılından önce emekli olan vatandaşlar için en düşük maaş miktarı 2 Bin 290 TL olacak.

2021 yılı zam oranı yüzde 4.49 olarak hesaplanırsa, maaş miktarları esnafta en düşük olarak 1972 TL olacak. SSK emeklileri için ise en düşük maaş miktarı 2 Bin 335 TL olarak hesaplanacak.

İntibak Düzenlemesi Gündemde

İntibak Zammı, 2000 yılı öncesinde sigorta primi ödemeleri bulunan fakat 2000 yılı ve sonrasında emekli olan kişiler için gündeme geliyor. Bu durumda emekli olan vatandaşların maaşları karma sistem hesaplaması ile belirleniyor. Memur-Sen tarafından gündeme getirilen intibak zammı ile aynı pozisyondan emekli kişiler arasında bulunan maaş farkı ek ödemeler kapatılacak.

Yapılacak düzenleme ile gerçekleşmesi beklenen maaş farkı oranları 50 ila 335 TL arasında değişiyor. Bu sayede birçok SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaş miktarları da değişmiş olacak. İntibak düzenlemesi ile 2000 yılı ve sonrasında emekli olan yaklaşık 5 milyon kişinin maaşında ek ödeme gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.