YÖK Açıkladı! Transkript Belgeleri Artık e-Devlet’ten Alınabilecek!

YÖK Açıkladı! Transkript Belgeleri Artık e-Devlet’ten Alınabilecek!

YÖK, transkript belgelerinin artık e-Devlet üzerinden Türkçe ve İngilizce olarak alınabileceğini duyurdu.

YÖK, transkript belgelerinin artık e-Devlet üzerinden Türkçe ve İngilizce olarak alınabileceğini duyurdu. 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan transkript belgelerinin e-Devlet üzerinden ücretsiz alınabileceğini duyurmuştu. Bu duyurunun ardından YÖK’ten de bir bilgilendirme geldi. YÖK’ün sistemi ve üniversitelerin bilgi sistemi arasındaki uyum sağlandığı yönünde oldu. YÖK tarafından üniversitelere de bir hatırlatma yapıldı. Bu hatırlatma ise sisteme girilecek olan verilen tamamlanması yönünde oldu.

Transkript Nasıl Alınabilecek?


"Lisans ve lisansüstünde halihazırda öğrenci olan ve mezun olacak öğrenciler transkript belgelerini, YÖK'ün e-Devlet kapısı üzerindeki alanına giriş yaparak 'Transkript Belgesi Sorgulama' kısmından ücretsiz, kolay ve hızlı bir şekilde temin edebilecek. Önceki yıllarda mezun olan öğrencilerin transkript belgeleri de üniversitelerin imkanları doğrultusunda yapılacak ek çalışmalar neticesinde üniversiteler tarafından e-Devlet sistemine yüklenecek.

YÖK'ün bu dijital hizmeti sayesinde transkript belgeleri e-Devlet kapısı üzerinden 'Türkçe ve İngilizce' olarak ilk kez çift dilde de alınabilecek. Daha önceden yabancı dilde transkripte ihtiyaç duyan öğrenci veya mezunlar, çok sayıda üniversite bu hizmeti sunamadığı için transkriptlerini tercüme bürolarında para karşılığı tercüme ettirmek durumundaydı. Bu durum özellikle il dışından veya ülke dışından başvuru yapan öğrenci ve mezunlar için zaman ve maddi kayba yol açmaktaydı." Şeklinde açıklama yapıldı.

Kare Kod veya Barkod ile Doğrulama Yapılarak Transkript Alınabilecek

Açıklamanın devamında ise transkript belgesine internet üzerinden kolayca ulaşılabileceği ve barkod ya da kare kod yöntemiyle daha güvenli hale geleceği duyuruldu. Açıklama ise şu şekilde oldu: "Belgenin ibraz edildiği kurumlar ve kişiler söz konusu transkriptin kontrolünü, YÖK'ün e-Devlet kapısı üzerindeki alana giriş yaparak 'Transkript Belgesi Doğrulama' kısmında barkod numarasıyla veya YÖK Mobil uygulamasıyla kare kod aracılığıyla yapabilecek. Transkript belgesi, e-Devlet kapısı üzerinden verileceği için kişi ve kurumlar açısından daha güvenli olacak. Bu sayede sahte transkript belgelerinin çıkarılması neredeyse imkansız hale gelecek."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.