Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank'tan Temel İhtiyaç Kredisi Çekenlere Büyük Şok..! Vatandaşlara Uyarı Geldi!

Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank'tan Temel İhtiyaç Kredisi Çekenlere Büyük Şok..! Vatandaşlara Uyarı Geldi!

Kovid-19 süreçlerinin başladığı günlerde kamu bankaları düşük faiz oranlı kredi kampanyalarını vatandaşlara sunmuştu. 3 bin, 5 bin, 7 bin ve 10 bin TL olarak kullandırılan bu kredilerde tam tamına yüzde 0.49 faiz oranı uygulanmıştı. Bu kredileri kullanan vatandaşların ise dikkat etmesi gereken noktalar var. Aksi takdirde vatandaşların evine haciz gelebilir!

616x321-sahte-para-operasyonu-gozaltilar-var-1604759382610.jpg

Tarihin En Düşük Faizi Uygulanmıştı

Mart 2020 yılında Türkiye’de kendini gösteren Koronavirüs salgını sebebiyle bankalar büyük faiz indirimleri uygulamıştı. Tarihin en düşük faiz oranlarının kullanıldığı bu kredilerde vatandaşlar rahat bir nefes almıştı. Sadece yüzde 0.49 faiz oranı ile kullandırılan kamu bankası destek kredilerinde ödemeler de 6 ay sonrasında başlatılmıştı. Böylelikle vatandaşların ödeme yapmaları için de gereken süre tanınmıştı.

para-destegi-ile-ilgili-son-dakika-aciklamasi-4915224.jpeg

Vatandaşları Üzen Haber Geldi

Geçtiğimiz yıl dağıtılmaya başlanan düşük faizli destek kredisi ödemeleri tam 6 ay sonrasında başlatılmıştı. Ancak vatandaşları üzen haber erken geldi. Ödemelerini yapmayan vatandaşlar için yasal takip süreleri başlatıldı. Vatandaşlar gereken kredi ödemelerini yapmadıkları sürece evlerine haciz bile gelebilir! Binlerce kişi için takip kararı getirilen kredi ödemeleri, vatandaşları zor durumda bırakabilir.

thumbs-b-c-eb92fa2540084ed4aca8ea630994c726.jpg

Korona Hala Son Bulmadı!

Bankalar tarafından binlerce kişiye yasal takip kararı verilirken, Kovid-19 süreci hala son bulmadı. Birçok iş sektöründe kırılmaların yaşandığı pandemi sebebiyle vatandaşlar ödemelerini yapmakta zorlanmaya devam ediyor. Pandeminin hala sona ermemesinin yanı sıra, maddi ve manevi anlamda etkiler sert bir şekilde hissedilmeye devam ediyor. Üstelik ikinci dalganın gelmesi üzerine vatandaşlar geçinmekte zorlanıyorlar.

kapak-142518.jpg

Gözler Meclis Kanadına Çevrildi

Bankalardan 3 bin, 5 bin, 7 bin ve 10 bin TL destek ödemesi çeken vatandaşlar ödemelerini tam 6 ay kadar erteletebilmişlerdi. Bankadan 3 bin TL kredi alanlar 113 TL aylık ödeme yaparken 5 bin TL alanlar da 185 TL ödeme yapıyorlar. Ancak Korona’nın devam ediyor olması söz konusu bu ödemelerin yapılamamasına neden olmaya devam ediyor.

Kredi erteleme kararı bekleyen vatandaşlar ise gözlerini TCMB kanadına çevirdi. Bakanlık tarafından kredi erteleme kararının çıkmasını bekleyen vatandaşlar şu an için kredi ödemelerini yapamıyorlar.

İlginizi çekebilir...

Gram Altından Tarihi Rekor! Uzmanlar Beklentilerini Değiştirdi!

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum