İŞKUR iş ilanlarında bugün 4 bin lira ile 17 bin 200 lira cep harçlığı veriyor! İşte başvuru detayları

İŞKUR iş ilanlarında bugün 4 bin lira ile 17 bin 200 lira cep harçlığı veriyor! İşte başvuru detayları

Herkese 17 Bin 200 TL Ödeme Yapılacak! Başvurular Başladı..! İnternetten Başvuru Yapabilirsiniz… Koronavirüs ile beraber farklı nedenlerden ötürü işinden ayrılmak zorunda kalan kişiler için İŞKUR tarafından mesleki kurslar düzenleniyor. İşte Detaylar:

Koronavirüs ile beraber farklı nedenlerden ötürü işinden ayrılmak zorunda kalan kişiler için İŞKUR tarafından mesleki kurslar düzenleniyor. Bu kurslara katılan kişilere istihdam olanağı tanınmasına ilaveten 4 Bin TL ile 17.200 TL aralığında ödeme yapılıyor! Peki, bu kurslara nasıl başvuru yapılır? Kurslardan nasıl ödeme alınır?

İŞKUR, Çalışma Bakanlığı Önderliğinde işsiz olarak bilinen vatandaşlara kurs verildikten sonra 17.200 TL ödeme yapmaya başladı. Normalde günlük 95 TL ödeme alırken, ek olarak aylık 400 TL destek ödemesi yapılıyor! Kursiyerlere yapılan ödeme de 35 TL ile 95 TL arasında farklılık gösteriyor. Peki, hangi işlere, ne kadar ödeme yapılıyor?

Her gün sanayi sektörü için 60 TL ödeme yapılırken, geleneksel alanlarda mesleki eğitim kursları 40 TL, Cep harçlığı olarak da 95 TL ödeme yapılmaktadır.

Toplamda 17.200 TL Ödeme Yapılıyor..!

Kurslardan yararlanan kişiler cep harçlığı almalarına ilaveten çocukları varsa aylık 400 TL ek ödeme almaktadır. 160 günlük kursa katılan kişilere de maksimum 17.200 TL ödeme yapılmaktadır.

Kursa Katılanlarda Aranan Şartlar

Kursa katılanlar ve ödeme almak isteyen kişilerin, belirli kriterlere uygun olması gerekmektedir. İŞKUR tarafından belirlenen şartlar arasında ise:

  • 15 yaşından büyük olmak,
  • İŞKUR’a kayıtsız işsiz olmak,
  • Kurs şartlarına uyum sağlamak,
  • Emekli olmamak,
  • Düzenli olarak kurslara katılmak gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.