İŞKUR'dan vatandaşlara günlük cep harçlığı! Günlük 95 lira ödeme ile meslek sahibi olma fırsatı! İŞKUR meslek edindirme kurslarına başvuru nasıl yapılır?

İŞKUR'dan vatandaşlara günlük cep harçlığı! Günlük 95 lira ödeme ile meslek sahibi olma fırsatı! İŞKUR meslek edindirme kurslarına başvuru nasıl yapılır?

İŞKUR koronavirüs salgını döneminde de istihdamı sağlamak adına çalışmalarına devam etti. Pek çok ilde açtığı meslek edindirme kursları ile birlikte günlük 95 liraya varan cep harçlığı ile meslek öğretme sürecini başlattı. İşte detaylar!

Günümüzde iş ve meslek sahibi olmak sanıldığı kadar kolay olmuyor. Bu süreçte meslek sahibi olmak isteyen vatandaşları çeşitli yönlerden destekleye İŞKUR, açmış olduğu meslek edindirme kursları ile birlikte şimdiye kadar binlerce kişinin iş sahibi olmalarını sağladı.

İŞKUR tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda açılan mesleki eğitim kursları ile birlikte katılımcılar meslek öğrenmenin yanı sıra maddi açıdan da destekleniyorlar. Kişilere katılmış oldukları kurslara ve almış oldukları eğitimlere göre, şartlara bağlı olarak 95 lira ödeme yapılıyor. Hem gelir elde edilirken hem de meslek sahibi olma şansı sunuluyor. İŞKUR sitesinde yayınlanan ilanların vatandaşlar tarafından kontrol edilmesi gerekiyor. Cep harçlığı adı altında yapılan, günlük bazda hesaplanan ödemeler en az 30 liradan başlıyor ve 95 liraya kadar yükseliyor.

İŞKUR tarafından yapılan günlük cep harçlığı adı atında yapılan ödemeler, anne olan, meslek öğrenmek isteyen ve bu süreç içerisinde kurslara katılım gösteren kadınlar için daha farklı şekilde gelişiyor. Aylık 400 liralık ödemelerle birlikte İŞKUR tarafından işsiz olan kadınlara bakım desteği sağlanıyor. Çocukları için verilen bu bakım destekleri rahatlatılmaları açısından oldukça önemli olarak görülüyor.

Koronavirüs salgını son zamanlarda maddi açıdan vatandaşları olumsuz etkilemeye devam ediyor. İŞKUR bu dönemde vatandaşları hem iş hem de mesleki gelişim açısından pek çok yönden desteklemeye devam ediyor. Yapılan değerlendirmeler sonrasında şimdiye kadar 23 farklı ilde İŞKUR tarafından meslek edindirme kursları açıldı.

Günlük 5 ile 8 saat arasında eğitimler veriliyor. Eğitimlere katılan ve belirtilen şartları taşıyan kişiler hem meslek öğrenmek için bir eğitim görüyorlar, hem de bu süreç içerisinde günlük ödeme imkanı buluyorlar. Katılım gösterilen kursun türüne göre alınan ödeme miktarı da değişiklik gösteriyor.

Sanayi kursları için günlük miktar 60 lira olurken, genel mesleki kurslar için 40 lira ödeme yapılıyor. Katılım gösteren ancak bu süreçte 2 ile 5 yaş arasında bebeği olan kadınlara kreş ve bakım parası adı altında 400 lira ödeme yapılmaktadır.

İŞKUR Meslek Kurslarına Nasıl Katılınır?

İŞKUR tarafından açılan mesleki eğitim kurslarına katılım göstermek için bazı şartların karşılanması gerekmektedir. Kriterleri karşılayan kişiler hızlıca başvuru yapabilirler. Başvuru şartları;

  • İŞKUR kaydının bulunması,
  • 15 yaşını tamamlamış olmak,
  • Meslek şartlarına uyum sağlamak,
  • Daha önce kurum tarafından düzenlenen bir kursa katılım göstermemek,
  • Emekli aylığı almıyor olmak,
  • Kurslara katılım göstermek için bir engelin bulunmaması olarak açıklanmaktadır.

Başvurular İŞKUR tarafından verilen ilanın ardından yapılmaktadır. Başvuru sürecinin değerlendirilmesinin ardından kabul edilmesi halinde hızlıca süreç başlamaktadır.

İŞKUR Meslek Edindirme Kursu Ödemeleri Nasıl Yapılır?

İŞKUR iş ilanlarının yayınlanmasının ardından meslek edindirme kurslarına katılım göstermek isteyen kişi sayısının oldukça fazla olduğu biliniyor. Öncesinde vatandaşlar tarafından detaylı bir araştırma süreci başlıyor. Hangi kurs üzerinden ne kadar ödeme alacakları ve bu süreçte hangi kursların kendileri için daha verimli olacağını araştırıyorlar. İŞKUR tarafından sunulan ödeme imkanları;

  • Sanayi sektöründe açılan kurslar için günlük 60 lira,
  • Geleneksel meslek kursları içi günlük 40 lira,
  • İstihdam garantisi bulunmayan kurslar için 30 lira,
  • İşte anne projesine katılan kadınlar için günlük 95 lira,
  • 2 ile 5 yaş çocuğu olan kadınlar için aylık 400 lira kreş desteği şeklinde karşılanmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.