Ticaret Bakanlığı binlerce personel alımı yapacağını duyurdu 2021..! İşte, başvuru şartları ve detayları…!

Ticaret Bakanlığı binlerce personel alımı yapacağını duyurdu 2021..! İşte, başvuru şartları ve detayları…!

Ticaret Bakanlığı çok sayıda kadrolu personel alımı yapacağına ilişkin duyuruda bulundu. Personel alımının Ticaret Bakanlığı Döner Sermaye Teşkilatı birimlerine yapılacağı söylendi. Peki, personel alımı başvuru detayları nelerdir?

Ticaret Bakanlığı binlerce personel alımı yapacağını duyurdu 2021..! İşte, başvuru şartları ve detayları…!

Pandemi sürecinde ve öncesinde işsiz kalan milyonlarca vatandaş yeni iş ilanlarını takip ediyor. Özellikle kamu iş ilanlarını bekleyenler bakanlıkların açtıkları ilanları yakından takip ediyor demek yanlış olmayacaktır. İşçi alımı için bekleyişte olanlara müjdeli haber bu kez Ticaret Bakanlığı’ndan geldi. Ticaret Bakanlığı çok sayıda kadrolu personel alımı yapacağına ilişkin duyuruda bulundu. Personel alımının Ticaret Bakanlığı Döner Sermaye Teşkilatı birimlerine yapılacağı söylendi. Peki, personel alımı başvuru detayları nelerdir? Başvuracak adaylardan hangi şartlar talep ediliyor? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak? İşte, merak edilen tüm bu soruların ayrıntılı yanıtları haberimizde sizlerle…

Ticaret Bakanlığı personel alımı detayları

Ticaret Bakanlığı tarafından personel alımı yapılacağını duyan vatandaşlar başvuru detaylarını ve hangi kadrolara alım yapıldığını merak ediyor. Öncelikle ilgili personel iş ilanları İŞKUR aracılığıyla sunuldu. İŞKUR ilanında yer verilen detaylara göre istihdamın sağlanacağı alanlar şu şekildedir;

  • Silahlı koruma ve özel güvenlik işçi alımı: Silahlı koruma- özel güvenlik ilanının personel alımı başvuruları İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara, Mersin, Edirne, Antalya, Gaziantep, Malatya, Van, Diyarbakır, Ağrı illeri için açıldı. Bu illerden birinde ikamet eden vatandaşlar gerekli şartları taşıyorsa hemen başvurularını yapabilirler.

 

  • Beden işçisi alımı: beden işçisi olarak istihdam edilecek personeller için ise İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara, Mersin, Edirne, Hatay, Antalya, Samsun, Gaziantep, Trabzon, Malatya, Van, Diyarbakır, Şırnak, Ağrı illeri için ilan açıldı.

 

Beden işçisi ilanına başvuruda bulunacak vatandaşlar noter kurası neticesinde sözlü sınava tabi tutulacak. Sınava tabi tutulduktan sonra çalışmak istedikleri listedeki iller arasından tercih yapabilecekler. Ticaret bakanlığı tarafından bu tercihler göz önüne alınarak sonuçlara karar verilecek.

Ticaret Bakanlığı personel alımı şartları nelerdir?

Ticaret Bakanlığı personel alımı şartları ilgili İŞKUR ilan sayfasında detaylarıyla beraber sunuluyor. Nitekim genel olarak kamu personeli ya da kamu işçi alımı için geçerli olan başvuru şartlarına yer verildiğini söylemek yanlış olmayacaktır. İlan sayfasındaki başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlar tek bir ilana başvurmak üzere hemen başvurularını hızlıca tamamlayabilirler.

Ticaret Bakanlığı personel alımı başvuruları nasıl yapılacak?

Ticaret Bakanlığı tarafından sunulan personel alımı ilanlarına nasıl ve nereden başvuru yapılması gerektiği de en çok merak edilenler arasında yer alıyor. İlanlar İŞKUR üzerinden yayımlandığı için başvurular yine buradan kabul edilecek. Başvurular elektronik posta ya da posta ve şahsen kesinlikle kabul edilmeyecektir. O nedenle başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar hemen İŞKUR resmi internet sitesine erişim sağlayarak 15.02.2021/19.02.2021 tarihleri arasında online başvuruda bulunabilirler. Başvuru şartlarından en bir tanesini bile yerine getirmeyen adayların başvuruları geçersiz kabul edilecektir. Ayrıca başvuru başlangıç ve son tarihlerinde de herhangi bir uzatma da söz konusu olmayacaktır.

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.