Geliri 3577 TL altında olanlara müjde! Kira destek paketi geliyor

Geliri 3577 TL altında olanlara müjde! Kira destek paketi geliyor

Maddi Durumu Kötü Olanlar Müjde! 3577 TL Altında Geliri Olanların Kirası Devlet Tarafından Ödenecek..! Brüt asgari ücretin altında geliri olan kişilere ücretsiz konut desteği çalışmalarına başlandı. 3577 TL Altında Geliri Olanların Kirası Devlet Tarafından Ödenecek..!

Koronavirüs sebebiyle maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza yeni bir çözüm önerisi CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal tarafından sunuldu. Meclise sunulan yeni kanun teklifi komisyondan geçtiği takdirde ihtiyaç sahibi ailelerin kira ödemeleri devlet tarafından yapılacağı duyuruldu.

Asgari Ücretin Altında Geliri Olanlara Kira Desteği..!

Anayasanın 5. Maddesi Devletin temel amaç ve görevleri başlığıyla sunulmuş, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak amacıyla; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gereken şartları hazırlamaya çalışacaktır.

Devlet tarafından verilen desteklerin ardı arkası kesilmiyor!  3577 TL Altında Geliri Olanların Kirası Devlet Tarafından Ödenecek..! 

Aile Olmak Şart..!

Maddi durumu kötü olan kişilere ev tahsis edilmesi hakkındaki kanun teklifinin maddeleri aşağıdaki gibidir:

  • Devlet, yaşamlarını kendi gelirleri ile idame ettiremeyen, aylık hane geliri brüt asgari ücretin altında olan, hiç bir işte çalışamayan, iş aramasına rağmen düzenli çalışacak iş bulamayan, yurttaşlara konut tahsis eder. Konut tahsisinde aile olma şartı aranır.
  • Tahsis edilecek konutların, hak sahiplerinin bulunduğu illerde veya hak sahiplerince kiralanan konutların kira bedellerini ödeyebilir. Bu tür durumlarda, kira sözleşmeleri kamu adına yeniden düzenlenir.
  • Tahsis edilecek konutların özellikleri, imarı, inşası veya ne şekilde temin edilecekleri, iş bulamayan yurttaşların hangi koşullarda hak sahibi olacakları, kanunun yayımı tarihinden itibaren en geç altı ay içerisinde Cumhurbaşkanı tarafından çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.
  • Bu kanun yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer.
  • Bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum