Bu Bankalara Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olanlara İyi Haber Geldi..! Garanti BBVA, Ziraat Bankası, Vakıf Bankası, Halkbank ve Diğer Bankalar...

Bu Bankalara Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olanlara İyi Haber Geldi..! Garanti BBVA, Ziraat Bankası, Vakıf Bankası, Halkbank ve Diğer Bankalar...

Bahsi geçen bankalara borcu olan kişilere müjde! Bankalara borcu olan kişileri ilgilendiren açıklama yapıldı. Yaşanılan pandemi sebebiyle zor günler geçirenlerin bankalara olan borçlarının süresinin ertelenmesi gündem oldu.

Bahsi geçen bankalara borcu olan kişilere müjde! Bankalara borcu olan kişileri ilgilendiren açıklama yapıldı. Yaşanılan pandemi sebebiyle zor günler geçirenlerin bankalara olan borçlarının süresinin ertelenmesi gündem oldu.  Aynı zamanda yapılandırmaya dahil edilmeyen çiftçi borçlarına ilişkin tertip etmelerin de yapılacağı duyuruldu. Bir kişi kredi borcunu ödememişse o kişiye hemen hapis cezası verilemez fakat hapis cezasının gerekli olduğu durumlar da vardır.

İsmi geçen bankalara borçlu olanlara iyi haber verildi. Borç yapılandırması olarak adlandırılan, kişinin borçlarını ödemede zorlandığı zamanlarda yardıma koşan bu çözüm için öncesinde banka ile görüşülmelidir. Bankada bu durumla ilgilenen bölüm ile görüşülür ve borç hesaplanır. Bankalar borç hesaplamasında taksit yapılan alışverişlerin gideri ve kartın ödenmemiş borcu toplanarak yapılır. Kredi yapılandırmasında da önceden ödenmiş olan borcun ve kalan vadenin hesaplanması önemlidir. Bunlar dikkate alınarak yeni ekonomide bankalara olan borçların ertelenmesi gündeme geldi.

YAPILANDIRMA DEVAM EDİYOR

Bankalara borcu olan kişiler için hazırlanan yapılandırma başvuruları halen devam ediyor. İnternet Vergi Dairesi’nden yapılan başvurularda kişiler borçlarını 18 aya varan taksite bölebiliyor. 2 ayda bir yapılan ödemelerde ise borçlar 36 ayda geri ödeniyor.

Borcunu planlanan ilk taksitte ödemiş kişilerin ödemesi gereken faizlerinin yüzde 90’ı siliniyor. Bu sayede kişiler daha az ödeme yapmış oluyor. İki taksitte ödemiş olan kişilerin faizlerinin ise yüzde 50’si siliniyor ve yine bu kişiler daha az ödeme yapmış oluyor. Diğer şekilde ödeme yapan kişilerin ise faizleri silinmiyor ve böylece borçlarının tamamını ödemiş oluyorlar.

PANDEMİDE İKİNCİ DALGA

Yaşanılan Koronavirüs pandemisinde ikinci dalga herkesi etkiledi. Geçtiğimiz günün akşamında açıklanmış olan korona vaka sayısı 32.000 üzerinde olduğu tespit edildi. Kararlaştırılan sokağa çıkma yasağı ise bugün başlıyor. Tedbirlerin artması, sokağa çıkma yasaklarının çoğalması ise esnafların işlerinin azalmasına neden oldu. Esnaflar geçim sıkıntısı yaşamaya başladılar.

BANKA KREDİ BORCU OLANLAR DİKKAT!

Son bilgilere göre kredi borçlarının gündemde olduğu öğrenildi. Aynı zamanda yapılandırma kapsamına girmeyen çiftçiler için de ek bir düzenleme yapıldığı duyuruldu.

Kişilerin borçlarının ertelenmesi, kişilerin geçim sıkıntısını hafifletecektir. Fakat önceki yaşanan ertelemede borçların faizli bir şekilde ertelendiği duyurulmuştu. Kişiler bu ertelemenin faizsiz olmasının gerektiğini söylüyor.

TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ

Birçok kişinin aldığı temel ihtiyaç kredisinde 6 ay süre konulan geri ödemesiz zaman bitti. Vatandaşlar geri ödemeye başladılar. İkinci dalga sebebiyle daha da zor günler geçiren kişiler, ek olarak faizsiz 6 ay daha ertelenmesini istemekte.

KREDİ BORCU ÖDENMEZSE KEFİLE NE OLUR?

Kredi çeken kişinin borcunu ödememesi demek, kefilin ödeyeceği anlamına gelir. Bu yüzden kefil olacak kişinin kredi borcu sahibinin güvenilir olduğuna emin olması gerekir. Eğer borç sahibi kişi borcunu ödemezse tüm sorumluluk kefil olan kişinindir. Borç sahibi kişi borcunu ödemediğinde bankalar onu arayıp ulaşmaya çalışır ve eğer ulaşamazlarsa kefile sorumluluk düşer. Kefil artık kredi borcuna sahip olan kişi ile aynı konumdadır. Kefil de borcunu ödemezse maaşının bir kısmına, eşyalarına, evine el konulur.

KREDİ BORCU ÖDENMEZSE HAPİS CEZASI VAR MI?

Bir kişi kredi borcunu ödemezse o kişiye anında hapis cezası verilemez. Fakat hapis cezasının gerekli olduğu bazı durumlar da vardır. Kredi borcuna sahip olan kişi 90 gün sonunda halen daha ödeme yapmadıysa yasal yollara başvurulur. Kişi ödemeye yeltenip ödeme taahhüdünde bulunursa ve hala daha ödemediyse hapis cezası alabilir. Kişi eğer ödeme yapamayacaksa ödeme taahhüdünde bulunmamalıdır.

KREDİ BORCU 90 GÜN ÖDENMEZSE NE OLUR?

Kişi, kredi borcunu iki ay boyunca art arda ödemezse banka kişiye 30 gün kadar hak verir. Fakat 90 günü aştığında olay avukatlara kadar gitmektedir. Avukat, ödeme yapamayan kişi ile konuşur ve bunlara rağmen halen daha ödeme yapılmazsa yasal yollara başvurulur. İlk olarak kişinin maaşının belli bir kısmına el konulur. Kişinin sahip olduğu diğer hesaplara ise tamamen el konulur. Kişi eğer düzenli çalışan biri değilse evine haciz gelir.

KREDİ KARTI VE KREDİ BORCU YAPILANDIRMA SÜRECİ NASIL İŞLER?

İlk olarak banka ile görüşülür sonrasında ise borçları hesaplamaya gidilir. Borçların hesaplanmasında kredi kartının ödenmemiş borcu ve taksit yapılmış alışverişlerin toplam borcu hesaplanır. Kredi yapılandırmasında kalan vade ve önceden ödenmiş olan borç hesaplanır. Yapılanmada bankalar size uygun bir vade yapabilir. Kredi kartı borcunda faiz oranı da hesaplanır ve faizler ilerleyen zamanlarda düşünce yeniden yapılandırmaya gidilebilir.

BORÇLARIMI YAPILANDIRMALI MIYIM?

Borç yapılandırma özellikle birden çok bankaya borcu olan kişiler için fayda sağlayan bir yöntemdir. Borçların tek bir başlık altında toplanmasında dikkat edilen en önemli durum faiz oranlarıdır. Yapılandırma yaptırdıktan sonra düzenli ödeme yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde kredi notu düşebilir.

HANGİ BANKADA BORÇ YAPILANDIRMASI YAPMALIYIM?

Yapılandırmada dikkat edilmesi gereken en önemli seç banka seçimidir. Kişi eğer borçlu olduğu bankaya yapılandırmaya giderse banka ek ücret talep edebilir. Yapılandırmayı kişi farklı bankalarda da yapabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum