Halkbank 6 ay ertelemeli yüzde 0.37 faizli kredi destek paketini açıkladı mı?

Halkbank 6 ay ertelemeli yüzde 0.37 faizli kredi destek paketini açıkladı mı?

Ülkede ekonomi yönetiminde değişikliğe giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapılan ekonomik düzenleme ve değişiklikler kapsamında TİM yani Türkiye İhracatçılar Meclis heyetini kabul etti. Yapılan görüşmelerde tüm talepler tek tek not alındı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Halkbank’ın ucuz kredi desteği sunmasına karar verildi.

Ülkede ekonomi yönetiminde değişikliğe giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapılan ekonomik düzenleme ve değişiklikler kapsamında TİM yani Türkiye İhracatçılar Meclis heyetini kabul etti. Yapılan görüşmelerde tüm talepler tek tek not alındı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Halkbank’ın ucuz kredi desteği sunmasına karar verildi. Tüm ekonomi kurmaylarına büyük destek Halkbank tarafından geliyor! Halkbank destek paketinin detayları neler? Kimlere ucuz destek kredisi sunulacak? Merak edilen tüm detaylar resmi açıklamalarla beraber haberimizde…

Cumhurbaşkanı büyük talimat verdi!

Hatırlarsanız geçtiğimiz süreçte Cumhurbaşkanı talebi ile ve resmi gazetede yayımlanan net karar sonucunda Merkez Bankası Başkanlık görevini üstlenen Muray Uysal’ı görevden alarak yerine ise Naci Ağbal’ın atanmasına karar vermişti. Bu değişiklikten sonra gözler merkez bankasına ve de yapılacak yeni ekonomik düzenlemelere çevrilmişti. Hemen bu olayın ardından ise Hazine ve Maliye Bakanı olan Berat Albayrak görevden istifa ettiğini de duyurmuştu. Onun yerine ise görevİ Lütfü Elvan üstlenmişti.

Tüm bu olanlardan sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde TİM heyetini ağırladı. Heyet ağırlamasında Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve yeni Hazine ve maliye Bakanı olan Lütfü Elvan da yer aldı. Heyetin tüm istek, talep ve sorunlarını büyük bir dikkatle dinleyen Erdoğan bunun yanı sıra hepsini de not almayı ihmal etmedi. Ardından yaptığı konuşmada ise şu sözlere yer verdi;

‘’ Bizim tamamen yatırım, ihracat ve istihdama ihtiyacımız var. Bu noktada sanayicilerimiz için hiç bir yer sorunu ise yoktur. Yatırımlarınız için nerede yere ihtiyacınız olursa orada yer açmaya hazırız. Sizler yatırım yapın bizler de teşvik, vergi ve diğer tüm konularda destek olalım. Halkbank en başta olmak üzere ihtiyacınıza göre sizlere destek kredileri sunalım.’’ Dedi.

Halkbank hangi destek kredisini sunacak?

Yapılan bu açıklamaların ardından ise esnaf da büyük bir kredi desteği bekleyişi içerisinde girdi. Halkbank tarafından net bir açıklama gelmese de Cumhurbaşkanının onay vermesi ve bu kredi desteğini dile getirmesiyle beraber yeniden 6 ay ertelemeli ve %0,37 faizli destek kredisinin sunulması konuşuluyor.

Halkbank tarafından kredi destek paketi ile şuanda her hangi bir açıklama yapılmadı.

Ancak Halkbank esnaflara özel yüzde sıfır faiz oranlı kredi imkanı sunmakta. Esnaf iseniz eğer bu kredi paketlerinden faydalanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum