Emsal karar! Konut kredisi çekenler dikkat! Hükümsüz sayılacak...

Emsal karar! Konut kredisi çekenler dikkat! Hükümsüz sayılacak...

Konut kredisi kullanan ya da kullanmayı düşünen milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Flaş gelişmenin detayları Yargıtay 3. Hukuk Mahkemesi’nden çıktı. Herhangi bir bankadan kullandığı konut kredisiyle ilgili şok yaşayan bir vatandaş soluğu tüketici mahkemesinde aldı. Mahkeme tüketiciyi haklı bularak emsal niteliğinde bir karar imza attı.

Konut kredisi kullanan ya da kullanmayı düşünen milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Flaş gelişmenin detayları Yargıtay 3. Hukuk Mahkemesi’nden çıktı. Herhangi bir bankadan kullandığı konut kredisiyle ilgili şok yaşayan bir vatandaş soluğu tüketici mahkemesinde aldı. Mahkeme tüketiciyi haklı bularak emsal niteliğinde bir karar imza attı. Alınan karar tüm kredi kullanacak vatandaşları artık yakından ilgilendiriyor. İşte, o emsal kararın tüm detayları haberimizde…

Çektiği Konut Kredisi Hayatının Şokunu Yaşattı!

Konut kredisi çekerek hayalini kurduğu daireyi satın alan bir tüketici resmen hayatının şokunu yaşadı. Kredi çektiği bankanın sözleşmede haksız şart koyduğunu öne süren tüketici konuyu tüketici mahkemesine taşıyarak hakkını aradı. Tüketici mahkemesi ise tüketiciyi direkt haklı bularak davacının ilgili bankaya 284 Bin TL borucunun olmadığına ve taşınmaz üzerinde banka tarafından konulan ipoteğin ise feshine karar verdi.

Davalı bu süreçten sonra istinaf kanun yoluna da başvurdur. Bölge Adliye Mahkemesi ise davacının başvurusunu kabul ederek yeniden bir yargılama yapılmasına gerek duyulmadığına karar verdi. Mahkeme kararı davacının avukatı tarafından temyiz edildi.

Tüketiciye Bildirilmeden Sözleşmeye Eklenen Madde!

Davacı konut kredisi kullandığı bankanın kendisine bilgi vermeden imzalanan sözleşmeye madde eklenmesinden dolayı ilgili bankaya dava açtı. Buna istinaden Yargıtay 3. Hukuk dairesi emsal niteliğinde olan karara hüküm kıldı. Davanın açıldı tarih itibariyle yürürlükte olan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 5. maddesi ile sözleşmelerdeki haksız şart düzenlenmiş olup anılan kanun maddesinde 'Haksız şart: Tüketici ile doğrudan istişare edilmeden sözleşmeye dâhil edilen ve tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde dürüstlük kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme şartlarıdır.

Bu netice kapsamında davacı haklı görülerek davayı kazandı. Daha önce bu tarz durumlar ile karşılaşan vatandaşlar da emsal kararı duyunca soluğu tüketici mahkemelerinde almaya başladı. Ayrıca bu emsal karar sonrasında da bankaların bilgi vermeden sözleşme yapmasının önüne geçilceği düşünülüyor.

 

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.