Turizm Kredileri Ödeniyor!

Turizm Kredileri Ödeniyor!

Mart 2021’de Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK)'nın yaptığı açıklamaya göre turizm amacıyla bankaların verdikleri kredilerin ödenmeyip yasal takibe düşme oranları azaldı.

Turizm Kredileri Ödeniyor!

Mart 2021’de Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK)'nın yaptığı açıklamaya göre turizm amacıyla bankaların verdikleri kredilerin ödenmeyip yasal takibe düşme oranları azaldı.

BDDK Mart 2021 verilerini açıkladı ve sonuçlar şöyle: Bu dönem içerisinde kullandırılan kredi miktarı artışta. Buna oranla kredi borcunu geri ödemeyip yasal takip süreci başlatılanlar sayısı azaldı. Hatta hem oran olarak hem de rakamsal olarak azaldığı belirtildi.

Turizm amacıyla verilen kredilerin ödenmeyip yasal takibe düşme oranı %5,69 iken yeni rakam %5,1’e kadar geriledi.

Kaç TL Borçluyuz?

BDDK’ya göre 2019 yılına ait turizm alanında kullandırılmak üzere verilen kredi miktarı 88 milyar TL iken 2020’de bu rakam 129 milyar TL’ye çıkmıştır. 2021’de ise bu rakam 137 milyar TL’ye çıkmıştır. Kredi borcunu ödemeyip yasal takibe düşen rakamlar ise 2019 senesinde %9,41, 2020 senesinde %5,69 ve 2021 senesinde ise %5,1’e kadar düştü.

Turizm ve ekonomi sektörlerinin pandeminin etkisiyle düşüşe uğradığı bir gerçektir. Bu yasal takibe düşen kredi rakamlarındaki azalmanın BDDK talimatı ile bankaların yasal takip işlemi yapmamasından kaynaklandığı iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum