Vakıfbank’tan Kapsamlı Destek Paketi! 250 Milyon TL Değerinde Destek Paketi Açıkladılar

Vakıfbank’tan Kapsamlı Destek Paketi! 250 Milyon TL Değerinde Destek Paketi Açıkladılar

Pandemi döneminde birçok vatandaşın işsiz kaldığı ve borçlandığı bugünlerde Vakıfbank’tan bir destek paketi daha açıklandı. Dünya Bankası ile beraber tam 250 milyon TL değerinde bir destek paketi hazırlandı. Salgıba yönelik inovatif çözüm önerileri, dijitalleşme, otomasyon, yeni hizmet yaratma ve yeni iş yaratma çözümlerine yönelik harcamalar da bu paketin içerisinde yer aldı.

Vakıfbank, Dünya Bankası ile birlikte salgın destek paketi açıkladı. Uzun vadeli kaynak temini ile özellikle 250 kişinin altında çalışanı bulunan KOBİ’lerin bu kampanyadan yararlanabileceğinin altı çizildi. Sektöre desteğin her alanda devam edeceğini belirten Vakıfbank, destek paketi ile birçok vatandaşa can suyu olacak.

Salgın dönemine yönelik dijital ve önovatif çözüm önerileri, dijitalleşme ve otomasyon ile yeni hizmet yaratma, iş yaratma çözümlerine yönelik harcamalar, iş yerlerinin düzenli dezenfekte edilmesi, sosyal mesafe koşullarının sağlanması ve çalışan sağlığı ile ilgili önlemler de bu paketin içerisinde yer alacağı belirtildi.

Tek Seferde 3 Milyon TL Kredi Kullanılabilecek

Dünya Bankası ile iş birliği yapan Vakıfbank’ın destek paketine ilişkin Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih değerlendirmede bulundu. Sağlanan uzun vadeli kaynaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Üstünsalih, bir firmanın paket içinden toplam 6 milyon dolar muadili kredi kullanabileceğini söyledi. Tek seferde kullanılabilecek olan kredi miktarının ise 3 milyom TL olduğunun altını çizdi.

Üstünsalih son olarak sağlanan bu destek paketinin uluslararası kalkınma bankaları ile sağladığı en büyük montantlı kredi olma özelliğine de sahip olduğunu belirtti.

Kadın Girişimcilere Destek Vakıfbank’tan

Salgın dönemi sebebiyle olumsuz etkilenen KOBİ ve işletmelerin bu krediler ile güçleneceğine dikkat çeken Üstünsalih, kadın ve genç girişimcilere verilen önemin çok daha farklı olduğunu belirtti. Sağlanan destek paketi kapsamında 250 milyon dolar değerindeki kredinin 100 milyon dolarlık kısmının SADEK-kadın işletmesi ve Gelişen Bölge İşletmesi özelliğini taşıyan işletmeler için kullandırılacağını belirtti. 125 milyon dolarlık kısmının ise SADEK-diğer işletmeler adı altında kullanılacağını söyledi. İstihdam korumayı ve arttırmayı sağlayacak olan işletmelere 60 aya kadar aynı faiz üzerinden kredi sağlanacağının da altı tekrar çizildi.

İlginizi çekebilir...

Ziraat Bankası Takipte Borcu Olan Vatandaşlara Müjdeli Haber Geldi... Borç Kapatma Uygulaması Başladı

Editör

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.