Ziraat bankası, Halkbank, Vakıfbank ve özel bankalara kredi borcu olanlara kötü haber..! Kredi ertelemesi...

Ziraat bankası, Halkbank, Vakıfbank ve özel bankalara kredi borcu olanlara kötü haber..! Kredi ertelemesi...

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank Kullananlar İçin Kredi Borcu Yapılandırma Teklifine Olumsuz Yanıt Geldi. Esnafların borçlarının silinmesi, tekrar yapılandırılmasını ele alan teklif Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu tarafından incelendi. İşte kabul edikmeyen kredi yapılandırma teklifi ve detaylar...

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank Kullananlar İçin Kredi Borcu Yapılandırma Teklifine Olumsuz Yanıt Geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından görülmesi adına yapılan kredi yapılandırma işlemine oy birliği ile olumsuz yönde karar verildi. Esnafların borçlarının silinmesi, tekrar yapılandırılmasını ele alan teklif Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu tarafından incelendi. İşte kabul edikmeyen kredi yapılandırma teklifi ve detaylar...

Pandemi döneminde esnafa destek olması amacıyla kanun tasarısında; esnafların özel bankalara, kamu bankalarına ve kefalet kredi kooperatiflerine olan borçlarının silinerek yapılandırılması konusu yer alıyordu. Söz konusu kanun tasarısının Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, TBMM’ye verdiği kredi borçlarının silinip yapılandırılmasını hakkındaki detaylarını paylaştı.

2 Milyon Kayıtlı Esnaf Kredilerle Çıkış Yoluna Varamadı

Söz konusu teklifte ülkenin esnaflarının yaşadığı sıkıntıları gözler önüne serilmesi gerektiğini belirten Gaytancıoğlu; esnaflara yönelik değerlendirmelerde bulundu. Yaptığı değerlendirmelerde esnafların istihdam yarattıklarını ve katma değer yaratıp devlete vergilerini ödeyen 2 milyon kayıtlı esnafın, krediler ile bir çözüm bulamadığına değindi.

Esnafın Kartlarında Artık Limit Kalmadı

Zor günlerin yaşandığının altını çizen Gaytancıoğlu, esnaflara yeterli desteklerin yapılmadığını ve esnaflarla olan konuşmalarında kartlarında limit kalmadığını bildiklerini belirtti. Esnafın kredi, kredi kartı gibi borçlarını ödeyemediklerini belirten Gaytancıoğlu sert bir dille eleştirilerde bulundu.

Tekel bayiler ya da içkili mekanların 1 yıldır hala kapalı olduğunu belirten Gaytancıoğlu; esnaf, çiftçi, işsiz ve emeklilerin de pandemi döneminde gereken desteği görmediğine dikkat çekti. Söz konusu bu kanun teklifinde esnaflara yönelik olarak 2018 yılında uygulandığını belirten Gaytancıoğlu, uzun vadeli ve kesin çözümlerin uygulanması gerektiği konusunda yorum yaptı.

Oy Birliğiyle Teklif Geçersiz

TBMM’ye verilen ve Esnafların Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Kamu Bankaları, Özel Bankalar ve Esnaf Kefalet Kredi Kooperatiflerine olan Kredi Borçlarının Silinmesi veya Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun Teklifi, yapılan oy çokluğu nedeniyle reddedildi.

Oy birliği ile geçersiz olacağına karar verilen teklif sonrasında Gaytancıoğlu, kendi partisinin iktidar döneminde kredi borçlarının yapılandırılacağını, öğrenci borçlarının silineceğini, çiftçilerin destekleneceğini ve borçların sıfırlanacağını belirtti. Sadece anapara ödemesini yeniden yapılandırma ile mümkün kılacaklarını vaadetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum