Doz Sputnik V aşısı Arjantine 10 milyon adet gönderilecek

Rusya, korona virüse karşı geliştirdiği Sputnik V aşısı için Arjantin ile 10 milyon dozluk anlaşma yapıldığını duyurdu. Rusya'daki Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından korona virüs salgını için geliştirilen ve geçtiğimiz günlerde Rusya'da uygulanmaya başlanan Sputnik V aşısı için bir ülke ile daha anlaşmaya varıldı.

Rusya, korona virüse karşı geliştirdiği Sputnik V aşısı için Arjantin ile 10 milyon dozluk anlaşma yapıldığını duyurdu.

Rusya'daki Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından korona virüs salgını için geliştirilen ve geçtiğimiz günlerde Rusya'da uygulanmaya başlanan Sputnik V aşısı için bir ülke ile daha anlaşmaya varıldı.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) tarafından yapılan açıklamada, Arjantin hükümeti ile 10 milyon dozluk aşı tedariği konusunda anlaşma imzalandığı ifade edilirken, aşının sevkiyatının ne zaman gerçekleşeceği konusunda bilgi verilmedi. RDIF, Arjantin'e gönderilecek olan aşının Rusya'nın yanı sıra Güney Kore, Hindistan, Brezilya ve Çin gibi üretim anlaşması yapılan ülkelerden tedarik edileceğini aktarırken, üretim konusunda başka ülkeler ile de görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

Arjantin Başkanı Alberto Fernandez ise yaptığı açıklamada, Rusya ile yapılan aşı anlaşmasını doğrulayarak, "Ocak-Şubat aylarında 10 milyon Arjantinliyi aşılamak için yeterli dozumuz olacak" ifadelerini kullandı.

Rusya, Arjantin ile birlikte 50'den fazla ülkeden toplamda 1 milyar 200 milyon doz aşı siparişi aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Sizlerin seslerinizi duyurabilmek için yorum yapmayı ihmal etmeyin. Dikkat çeken yorumları sizlerin sesinizi duyurmak için haberleştiriyoruz. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberler Haberleri

Av. Sancaktar Devlet Özkul, “tutuklama Son Çare Olmalı”
Özel Proje Okulları Klavuzu Yayımlandı
“yöksi̇s Ve Veri Merkezine Sızıntı Yok”
Yök Personel Alımı Hakkında
Lgs 1. Nakil Sonuçları Açıklandı